Ђорђевић прецртао тројицу

Пред почетак друге фазе припрема за Светско првенство селектор кошаркашке репрезентације Србије скратио списак за три имена, преноси "Спортски журнал".

Кошарка 29.07.2014 | 14:52
Ђорђевић прецртао тројицу

Александар Ђорђевић одлучио је пред почетак друге фазе припрема за ФИБА Светски куп у Шпанији да скрати списак кандидата.

На турнир у Трст, али ни на Мундобаскет, неће путовати већ одавно отписани Огњен Кузмић, због повреде потколенице, Владимир Лучић због недовољно залечених леђа, као и Немања Дангубић, преноси "Спортски журнал".

За Владимира Лучића је и пре почетка припрема било јасно да неће моћи да помогне репрезентацији, али је ипак кренуо са саиграчима на Копаоник где је лекарска служба о њему беспрекорно водила бригу. Али, сјајно крило неће кренути пут Трста, нити ће играти на Светском првенству.

Ако је Лучићево одсуство било извесно, онда је проблем Немање Дангубића са коленом непријатно изненађење. После добре сезоне и изласка на драфт, очекивало се да ће пружити добре партије и у националном тиму. Ипак, он је практично пропустио све тренинге, па је селектор Ђорђевић рекао да је тешко да настави репрезентативну акцију.

Раније је са списка прецртан Огњен Кузмић, јер је зарадио напрснуће потколенице током наступа у Летњој лиги.

Ђорђевић би у наредна 24 часа требало да објави име и четвртог играча који неће наставити припреме.

Србија би на турниру у Трсту требало да наступи са 15 играча, али могуће је и да ће накнадно селектор упутити позив некоме из Б репрезентације, или младог тима, као што је најавио.

"Орлови" ће до поласка у Трст, 1. августа, тренирати у Београдуа затим ће наступати на турниру на којем ће учествовати и селекције Италије, Канаде и Босне и Херцеговине.

Коментари / 0

Оставите коментар