Đorđević precrtao trojicu

Pred početak druge faze priprema za Svetsko prvenstvo selektor košarkaške reprezentacije Srbije skratio spisak za tri imena, prenosi "Sportski žurnal".

Košarka 29.07.2014 | 14:52
Đorđević precrtao trojicu

Aleksandar Đorđević odlučio je pred početak druge faze priprema za FIBA Svetski kup u Španiji da skrati spisak kandidata.

Na turnir u Trst, ali ni na Mundobasket, neće putovati već odavno otpisani Ognjen Kuzmić, zbog povrede potkolenice, Vladimir Lučić zbog nedovoljno zalečenih leđa, kao i Nemanja Dangubić, prenosi "Sportski žurnal".

Za Vladimira Lučića je i pre početka priprema bilo jasno da neće moći da pomogne reprezentaciji, ali je ipak krenuo sa saigračima na Kopaonik gde je lekarska služba o njemu besprekorno vodila brigu. Ali, sjajno krilo neće krenuti put Trsta, niti će igrati na Svetskom prvenstvu.

Ako je Lučićevo odsustvo bilo izvesno, onda je problem Nemanje Dangubića sa kolenom neprijatno iznenađenje. Posle dobre sezone i izlaska na draft, očekivalo se da će pružiti dobre partije i u nacionalnom timu. Ipak, on je praktično propustio sve treninge, pa je selektor Đorđević rekao da je teško da nastavi reprezentativnu akciju.

Ranije je sa spiska precrtan Ognjen Kuzmić, jer je zaradio naprsnuće potkolenice tokom nastupa u Letnjoj ligi.

Đorđević bi u naredna 24 časa trebalo da objavi ime i četvrtog igrača koji neće nastaviti pripreme.

Srbija bi na turniru u Trstu trebalo da nastupi sa 15 igrača, ali moguće je i da će naknadno selektor uputiti poziv nekome iz B reprezentacije, ili mladog tima, kao što je najavio.

"Orlovi" će do polaska u Trst, 1. avgusta, trenirati u Beogradua zatim će nastupati na turniru na kojem će učestvovati i selekcije Italije, Kanade i Bosne i Hercegovine.

Komentari / 0

Ostavite komentar