Индија на Србију без Паеса!

Најискуснији тенисер Индије Леандер Паес могао би да пропусти меч плеј-офа у Бангалореу против Срба због приватних проблема.

Тенис 29.07.2014 | 14:38
Индија на Србију без Паеса!

Индија и Србија ће се од 12. до 14. септембра у Бангалореу борити за место у Светској групи Дејвис купа. Од када је обављен жреб спекулише се у којим ће саставима наступати екипе.

Индијци верују да би Србија могла да допутује без Новака Ђоковића.

Они су уверени да ће он играти завршницу на УС Опену, који претходи мечу Дејвис купа, па због напорног распореда, велике надморске висине (915 метара) и тешких услова услед високих температура у то доба године, као и мало времена за аклиматизацију, постоји шанса да одустане од наступа за национални тим.

На другој страни, судећи према тренутном стању ствари, објективније је да ће домаћини играти против Србије у "крњем" саставу.

Наиме, Леандер Паес, готово већ легенда дубла, проживљава тешке тренутке у приватном животу, због чега би могао да пропусти још једну акцију националног тима.

Он није био ни у саставу тима за прва два дуела ове године, када је Индија убедљиво славила против Кинеског Тајпеха (5:0) и Кореје (3:1), а постоји могућност да пропусти и најважнији меч за улазак у елитно друштво, упркос томе што је најавио да ће бити спреман за наредни репрезентативни дуел.

Наиме, Паес се тренутно са бившом партнерком Реом Пилом бори за старатељство над осмогодишњом ћерком.

Индијци су оптимисти јер, према писању тамошњих медија, Паес је најавио да би могао да наступи на Азијским играма, које стартују пет дана након меча са Србијом, 19. септембра.

"Да, Паес је потврдио да жели да наступи на Азијским играма, а позиви за састав тима за то такмичење биће комплетирани у првој недељи августа", саопштио је Анил Дупар, један од водећих људи Индијске тениске федерације.

На питање да ли то значи да ће бити спреман и да наступи за Дејвис куп селекцију на мечу против Србије, Дупар је остао "закопчан".

"То не знам. Мислим да ће се о томе разговарати тек пошто буде објављен списак за Азијске игре", рекао је Дупар.

Леандер Паес (41) играч је који најдуже у историји наступа за национални тим Индије. Он је у Дејвис куп репрезентацији чак 24 године, од 1990. и за то време уписао је 88 победа и 32 пораза, и у синглу и у дублу. Последњи наступ забележио је у априлу 2013. на мечу против Индонезије.

Коментари / 0

Оставите коментар