Симеоне: Рад нам је донео титулу!

Тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне рекао је да је освајање титуле у Примери прошле сезоне "логичан резултат" – као последица тешког рада.

Фудбал 29.07.2014 | 13:50
Симеоне: Рад нам је донео титулу!

'Јорганџије' су после 18 година освојиле титулу националног шампиона, што је пети трофеј у последње четири године, док су их секунде делиле од трофеја Лиге шампиона.

"Прошла година се никако не може окарактерисати као случајна или срећна. То је све последица рада клуба у претходним сезонама, а трофеји су само потврда да је пут прави", рекао је Симеоне.

Екипа са Висенте Калдерона је 2012. године освојила Лигу Европе, касније је стигла и до трофеја у Супер Купу Европе, док је годину дана касније освојен Куп краља.

"Све се поклопило и ишло онако како је клуб планирао и пројектовао. Кренуло је са Лигом Европе, наставило се са Супер Купом, Купом краља, да би потврда доброг рада стигла кроз титулу и финале Лиге шампиона", додао је популарни Ћоло.

Чак 13 играча напустило је шампионски састав, али је клуб на време доводио замене, остаје само да видимо да ли ће бити и адекватне. Најбољег стрелца Дијега Косту требало би да одмени Марио Манџукић, Филипеа Луиса Гиљерме Сикеира, чување гола од Тиба Куртое преузео је Словенац Јан Облак, док се од Антона Гризмана очекује да унесе нешто ново у екипу.

"Све време смо укључени у стварање тима за нову сезону. Технички део клуба је последњих 40 дана активно радио на довођењу адекватних појачања. Довели смо замене које смо желели, а Гризман би требао да нам донесе брзину и пробојност који су нам недостајали прошле сезоне. Не правите тим са 11 играча – већ са 18 до 20", јасан је Симеоне.

Коментари / 0

Оставите коментар