Ван Гал: МЈ је сломљен тим!

Менаџер Манчестер Јунајтеда Луј ван Гал изјавио је да је наследио неуравнотежен и сломљен тим од претходника Дејвида Мојса.

Фудбал 29.07.2014 | 13:05
Ван Гал: МЈ је сломљен тим!

Ван Гал је такође негирао наводе да је било лакше наследити Мојса на клупи ’црвених ђавола’ , него Алекса Фергусона, који је освојио 13 титула за 26 година на „Олд Трафорду“. Разлог за то холандски стручњак види у томе што је Фергусон оставио Мојсу победнички тим.

„Не, не слажем се да би било лакше наследити Фергусона. У Барселону сам дошао уместо Бобија Робсона и то пошто је освојио три титуле и није било никаквих проблема. Када имате успеха, имате и добар тим, а сада имам сломљен тим. Када погледате тим, постоји квалитет. Ту су Руни, Ван Перси, Ернандес, Велбек, али и Хуан Мата, Фелаини и Ерера. Велики број играча може да игра на истој позицији, не постоји баланс. Теже је наследити тим у тешкој ситуацији, него у фантастичној“, нагласио је Ван Гал.

Ван Гал је нагласио да планира да доведе још барем двојицу играча у наредне три недеље. Јунајтед је последњих недеља изразио заинтересованост за Томаса Вермалена и Матса Хумелса, а мета су и Кевин Стротман и Анхел ди Марија.

„Не купујем играче само да бих куповао, већ да бих имао бољи избор играча. Не знам да ли ћемо играти 5-3-2 или 4-3-3, потребни су ми специјалисти на крилу и нападачи, и зато ћемо тражити такве играче“, истакао је Ван Гал.

Коментари / 0

Оставите коментар