Van Gal: MJ je slomljen tim!

Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal izjavio je da je nasledio neuravnotežen i slomljen tim od prethodnika Dejvida Mojsa.

Fudbal 29.07.2014 | 13:05
Van Gal: MJ je slomljen tim!

Van Gal je takođe negirao navode da je bilo lakše naslediti Mojsa na klupi ’crvenih đavola’ , nego Aleksa Fergusona, koji je osvojio 13 titula za 26 godina na „Old Trafordu“. Razlog za to holandski stručnjak vidi u tome što je Ferguson ostavio Mojsu pobednički tim.

„Ne, ne slažem se da bi bilo lakše naslediti Fergusona. U Barselonu sam došao umesto Bobija Robsona i to pošto je osvojio tri titule i nije bilo nikakvih problema. Kada imate uspeha, imate i dobar tim, a sada imam slomljen tim. Kada pogledate tim, postoji kvalitet. Tu su Runi, Van Persi, Ernandes, Velbek, ali i Huan Mata, Felaini i Erera. Veliki broj igrača može da igra na istoj poziciji, ne postoji balans. Teže je naslediti tim u teškoj situaciji, nego u fantastičnoj“, naglasio je Van Gal.

Van Gal je naglasio da planira da dovede još barem dvojicu igrača u naredne tri nedelje. Junajted je poslednjih nedelja izrazio zainteresovanost za Tomasa Vermalena i Matsa Humelsa, a meta su i Kevin Strotman i Anhel di Marija.

„Ne kupujem igrače samo da bih kupovao, već da bih imao bolji izbor igrača. Ne znam da li ćemo igrati 5-3-2 ili 4-3-3, potrebni su mi specijalisti na krilu i napadači, i zato ćemo tražiti takve igrače“, istakao je Van Gal.

Komentari / 0

Ostavite komentar