Најинтензивније бомбардовање Газе

Израелска војска погодила је ноћас мете у Појасу Газе, укључујући кућу лидера Хамаса, након што је премијер Бењамин Нетањаху рекао да његова земља треба да се припреми за дуготрајан конфликт у тој палестинској енклави.

Свијет 29.07.2014 | 11:15
Најинтензивније бомбардовање Газе

Израелски авион погодио је непосредно прије зоре кућу вође Хамаса Исмаила Ханијеха и нанио штету, али није било жртава, саопштило је Министарство унутрашњих послова у Гази.

Једанаест људи погинуло је у нападу на кућу у избјегличком логору Буреиџ, у Гази. Ово је била ноћ најинтензивнијих напада у обалској енклави од почетка сукоба прије 22 дана.

Израелска војска саопштила је да је пет војника погинуло у окршају са милитантима који су прешли у Израел кроз тунел недалеко од заједнице Нахал Оз.

Од почетка израелске офанзиве погинула су 53 војника, а само јуче настрадало их је десет.

Хамас је саопштио да су мете напада били и његови медији - телевизија и радио "Ал Акса". Телевизијска станица наставила је да емитује програм, а радијска станица је ућуткана.

Нетањаху је у синоћњем телевизијском обраћању рекао да је за рјешење кризе потребна демилитаризација палестинске територије, коју контролишу Хамас и остали исламисти.

"Нећемо завршити мисију, нећемо завршити операцију ако не неутралишемо тунеле, чија је једина сврха уништавање наших грађана, убијање наше дјеце", рекао је израелски премијер.

Анкета израелског "Канала 10" поаказала је да убједљива већина грађана подржава наставак офанзиве у Гази док Хамас не буде "разоружан".

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

29.07.2014 10:48

Хамас је зло за све у региону

ОДГОВОРИТЕ