Najintenzivnije bombardovanje Gaze

Izraelska vojska pogodila je noćas mete u Pojasu Gaze, uključujući kuću lidera Hamasa, nakon što je premijer Benjamin Netanjahu rekao da njegova zemlja treba da se pripremi za dugotrajan konflikt u toj palestinskoj enklavi.

Svijet 29.07.2014 | 11:15
Najintenzivnije bombardovanje Gaze

Izraelski avion pogodio je neposredno prije zore kuću vođe Hamasa Ismaila Hanijeha i nanio štetu, ali nije bilo žrtava, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Gazi.

Jedanaest ljudi poginulo je u napadu na kuću u izbjegličkom logoru Bureidž, u Gazi. Ovo je bila noć najintenzivnijih napada u obalskoj enklavi od početka sukoba prije 22 dana.

Izraelska vojska saopštila je da je pet vojnika poginulo u okršaju sa militantima koji su prešli u Izrael kroz tunel nedaleko od zajednice Nahal Oz.

Od početka izraelske ofanzive poginula su 53 vojnika, a samo juče nastradalo ih je deset.

Hamas je saopštio da su mete napada bili i njegovi mediji - televizija i radio "Al Aksa". Televizijska stanica nastavila je da emituje program, a radijska stanica je ućutkana.

Netanjahu je u sinoćnjem televizijskom obraćanju rekao da je za rješenje krize potrebna demilitarizacija palestinske teritorije, koju kontrolišu Hamas i ostali islamisti.

"Nećemo završiti misiju, nećemo završiti operaciju ako ne neutrališemo tunele, čija je jedina svrha uništavanje naših građana, ubijanje naše djece", rekao je izraelski premijer.

Anketa izraelskog "Kanala 10" poakazala je da ubjedljiva većina građana podržava nastavak ofanzive u Gazi dok Hamas ne bude "razoružan".

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

29.07.2014 12:48

Hamas je zlo za sve u regionu

ODGOVORITE