Двоструко убиство у Приједору

Мухарем Балић (62) и Алмир Реџић (48) из Трнопоља код Приједора убијени су у кафићу "Сан" у Трнопољу, рекао је начелник Сектора криминалистичке полиције Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Приједор Радомир Дукић.

Република Српска 29.07.2014 | 08:58
Двоструко убиство у Приједору

"Власник кафића `Сан` Ирфан Реџић из Трнопоља пријавио је полицији случај синоћ у 23.35 часова и од тада траје позивање и узимање изјава од више лица, а данас ће бити обављена обдукција тијела страдалих", рекао је Дукић на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је навео да је, према сада расположивим информацијама, власник локала око 22.00 часа отишао, да је Балићу и Реџићу оставио кључ и рекао им да закључају локал када буду хтјели отићи и да му убаце кључ на мјесто које им је назначио, да су у моменту његовог одласка из локала њих двојица остали сами, те да је након нешто више од сат времена чуо два рафала, а потом затекао на поду кафане њихова беживотна тијела, преноси Срна."Увиђај су обавили припадници ЦЈБ Приједор у сарадњи са Окружним тужилаштвом Бањалука", додао је Дукић.

По незваничним информацијама, Балић је аустријски пензионер, док је Реџић од раније познат полицији, објавила је Фена.Пред кафану се, наводи Дневни аваз, у једном тренутку паркирао бијели аутомобил непознате марке, које се убрзо након рафала удаљило.Убијени Мухарем лежао је близу врата, а Алмир унутра код фрижидера.

Он је највјероватније убијен с леђа.Реџићева породица каже да он ником ништа није дуговао, али да су други људи били њему дужни мање своте новца.Мухарем је био пензионер који је живио с непокретном супругом.У МУП РС су рекли да су засад искључили као мотив овог двоструког убиства користољубље и злочин због националне нетрпељивости.

Шеф Клуба Бошњака у Вијећу народа РС Мујо Хаџиомеровић позвао је данас министра унутрашњих послова РС  Радислава Јовичића да се што прије огласи и затражи да се открије убица двојице Бошњака синоћ у Трнопољу код Приједора како и овај злочин не би остао непроцесуиран као и неки раније.

Хаџиомеровић је у изјави Агенцији  Фена рекао да је ово двоструко убиство тим теже јер се догодило на Рамазански бајрам и да, не улазећи у мотиве, тражи да се хитно ријеши докраја, посебно због повратника.‘’Позивам министра Јовичића, који се оглашава за мање битне ствари, како ће уређивати пребивалиште и боравиште, да се побрине за овакве случајеве, али и непримјерене изјаве које на одређени начин обесхрабрују повратнике, а охрабрују оне који су на слободи, а чинили су то што су чинили током рата’’, рекао је Хаџиомеровић и додао да је све сада у рукама Јовичића.

И потпредсједник Народне скупштине РС Рамиз Салкић позвао је полицију РС да што прије ријеши двоструко убиство у Трнопољу код Приједора, а повратнике на стрпљење.

Извор: Агенције

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

СелаWИИ

29.07.2014 07:38

Трнопоље,некако ми је то познато ? Ужас ,надам се да није на националној основи и да ће полиција брзо реаговати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

29.07.2014 07:55

У оваквим случајевима неопходна је ефикасна истрага и информисање јавности о детаљима истраге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

29.07.2014 08:02

Нисам вјерник , али молим Бога да само није на националној основи , а ако јесте остварује се управо оно што пишем мјесецима на порталу , а то је " да ће Лагумџија , Додик , Човић и Изетбеговић направити све да дође до рата јер у супротном они су у затвору"! Прије пар година убијено је пар Хрвата у околини Тузле , сви у Тузли смо одахнули када смо чули да је убица Хрват или у центру Тузле када је убијен Ђани Перчић , опет смо одахнули јер је убица био Хрват , који је скоро убијен у Тузли ! Побјећи из БиХ али гдје јер се свуда " куха " !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђоле

29.07.2014 09:35

Не вјерујем у рат ал ко год да је убио недужне људе треба га осудити на доживотну робију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кале

29.07.2014 09:41

ТАЈ И.Р. је власник кафане Реџић Ирфан а двојица настрадалих су били у његовој кафани Сан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн69

29.07.2014 09:48

Назалост убице су Срби а зртве Босњаци.Несто ми овдје поциње да смрди.Ово је све наруцено да се поцнемо поново убијати.Срби морајуодмх да се ограде од оваквих злоцинаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре-бн69

29.07.2014 10:43

Из којих извора је ова твоја информација о националној припадности извршилаца овог кривичног дјела. Сумљам да је из Окружног тужилаштва Бања Лука. Суздржимо се писања које-каквих непровјерених ''информација'' и лицитирања са мотивом убиства.Препустимо истражним органима да ријеше овај злочин. Све остало ће бити сам потпиривање мржње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смјешко Приједор

29.07.2014 12:53

А зашто одмах помислити да је на националној основи, ово радује само Лагумџију, Додика и Човића, да добију изборе, иначе иду у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

29.07.2014 14:30

НЕ РАДУЈЕ САМО ЛАГУМЂИЈУ, ДОДИКА ,ЧОВИЋА,НАЈВИШЕ РАДУЈЕ ПАВИЋА ЊЕМУ СЕ РАСПАДА СТРАНКА А АФЕРЕ СУ НА ПОМОЛУ, ЖИВИ БИЛИ ПА ВИДЈЕЛИ,ИНАЧЕ ПРИЈЕДОР ПРЕДЊАЧИ ПО КРИМИНАЛУ ,САМО ТО ПАВИЋ ВЈЕШТО КРИЈЕ ,СБОГ СЕБЕ А НАЈВИШЕ ЗБОГ СИНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

29.07.2014 15:20

јутрос цитам нема хљеба за настрадале од поплава у добоју..сад убиства и сви стрепе ко и ради цега...ово бас неки као параноја филм

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

29.07.2014 15:27

Мозе сваста бити,цак и рата

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимо

30.07.2014 05:58

Није ваљда да се неко бави са убијањем да би остао на власти? Али није ни цудно кад су свугде у свету лопови и криминалци на власти. Нека нам је драги бог на помци свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мито

30.07.2014 08:20

Кад вец цитате све вијести, демантујте своје коментаре који немају везе с везом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац из Сведске

30.07.2014 21:19

Ово је све кривица политицара!!!! Јадни обицан народ .. Засто им вјерујете и гласате за њих.. Да драги бог помогне свима у БиХ ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

емир

31.07.2014 06:27

Да нису та двојица, из оне групе што су прије пар дана напали саобраћајну полицију у Козарцу?

ОДГОВОРИТЕ