Dvostruko ubistvo u Prijedoru

Muharem Balić (62) i Almir Redžić (48) iz Trnopolja kod Prijedora ubijeni su u kafiću "San" u Trnopolju, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor Radomir Dukić.

Republika Srpska 29.07.2014 | 08:58
Dvostruko ubistvo u Prijedoru

"Vlasnik kafića `San` Irfan Redžić iz Trnopolja prijavio je policiji slučaj sinoć u 23.35 časova i od tada traje pozivanje i uzimanje izjava od više lica, a danas će biti obavljena obdukcija tijela stradalih", rekao je Dukić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da je, prema sada raspoloživim informacijama, vlasnik lokala oko 22.00 časa otišao, da je Baliću i Redžiću ostavio ključ i rekao im da zaključaju lokal kada budu htjeli otići i da mu ubace ključ na mjesto koje im je naznačio, da su u momentu njegovog odlaska iz lokala njih dvojica ostali sami, te da je nakon nešto više od sat vremena čuo dva rafala, a potom zatekao na podu kafane njihova beživotna tijela, prenosi Srna."Uviđaj su obavili pripadnici CJB Prijedor u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka", dodao je Dukić.

Po nezvaničnim informacijama, Balić je austrijski penzioner, dok je Redžić od ranije poznat policiji, objavila je Fena.Pred kafanu se, navodi Dnevni avaz, u jednom trenutku parkirao bijeli automobil nepoznate marke, koje se ubrzo nakon rafala udaljilo.Ubijeni Muharem ležao je blizu vrata, a Almir unutra kod frižidera.

On je najvjerovatnije ubijen s leđa.Redžićeva porodica kaže da on nikom ništa nije dugovao, ali da su drugi ljudi bili njemu dužni manje svote novca.Muharem je bio penzioner koji je živio s nepokretnom suprugom.U MUP RS su rekli da su zasad isključili kao motiv ovog dvostrukog ubistva koristoljublje i zločin zbog nacionalne netrpeljivosti.

Šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS Mujo Hadžiomerović pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova RS  Radislava Jovičića da se što prije oglasi i zatraži da se otkrije ubica dvojice Bošnjaka sinoć u Trnopolju kod Prijedora kako i ovaj zločin ne bi ostao neprocesuiran kao i neki ranije.

Hadžiomerović je u izjavi Agenciji  Fena rekao da je ovo dvostruko ubistvo tim teže jer se dogodilo na Ramazanski bajram i da, ne ulazeći u motive, traži da se hitno riješi dokraja, posebno zbog povratnika.‘’Pozivam ministra Jovičića, koji se oglašava za manje bitne stvari, kako će uređivati prebivalište i boravište, da se pobrine za ovakve slučajeve, ali i neprimjerene izjave koje na određeni način obeshrabruju povratnike, a ohrabruju one koji su na slobodi, a činili su to što su činili tokom rata’’, rekao je Hadžiomerović i dodao da je sve sada u rukama Jovičića.

I potpredsjednik Narodne skupštine RS Ramiz Salkić pozvao je policiju RS da što prije riješi dvostruko ubistvo u Trnopolju kod Prijedora, a povratnike na strpljenje.

Izvor: Agencije

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

SelaWII

29.07.2014 07:38

Trnopolje,nekako mi je to poznato ? Užas ,nadam se da nije na nacionalnoj osnovi i da će policija brzo reagovati

ODGOVORITE
Name

Lija

29.07.2014 07:55

U ovakvim slučajevima neophodna je efikasna istraga i informisanje javnosti o detaljima istrage.

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

29.07.2014 08:02

Nisam vjernik , ali molim Boga da samo nije na nacionalnoj osnovi , a ako jeste ostvaruje se upravo ono što pišem mjesecima na portalu , a to je " da će Lagumdžija , Dodik , Čović i Izetbegović napraviti sve da dođe do rata jer u suprotnom oni su u zatvoru"! Prije par godina ubijeno je par Hrvata u okolini Tuzle , svi u Tuzli smo odahnuli kada smo čuli da je ubica Hrvat ili u centru Tuzle kada je ubijen Đani Perčić , opet smo odahnuli jer je ubica bio Hrvat , koji je skoro ubijen u Tuzli ! Pobjeći iz BiH ali gdje jer se svuda " kuha " !

ODGOVORITE
Name

đole

29.07.2014 09:35

Ne vjerujem u rat al ko god da je ubio nedužne ljude treba ga osuditi na doživotnu robiju...

ODGOVORITE
Name

kale

29.07.2014 09:41

TAJ I.R. je vlasnik kafane Redžić Irfan a dvojica nastradalih su bili u njegovoj kafani San.

ODGOVORITE
Name

bn69

29.07.2014 09:48

Nazalost ubice su Srbi a zrtve Bosnjaci.Nesto mi ovdje pocinje da smrdi.Ovo je sve naruceno da se pocnemo ponovo ubijati.Srbi morajuodmh da se ograde od ovakvih zlocinaca.

ODGOVORITE
Name

re-bn69

29.07.2014 10:43

Iz kojih izvora je ova tvoja informacija o nacionalnoj pripadnosti izvršilaca ovog krivičnog djela. Sumljam da je iz Okružnog tužilaštva Banja Luka. Suzdržimo se pisanja koje-kakvih neprovjerenih ''informacija'' i licitiranja sa motivom ubistva.Prepustimo istražnim organima da riješe ovaj zločin. Sve ostalo će biti sam potpirivanje mržnje.

ODGOVORITE
Name

Smješko Prijedor

29.07.2014 12:53

A zašto odmah pomisliti da je na nacionalnoj osnovi, ovo raduje samo Lagumdžiju, Dodika i Čovića, da dobiju izbore, inače idu u zatvor.

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

29.07.2014 14:30

NE RADUJE SAMO LAGUMĐIJU, DODIKA ,ČOVIĆA,NAJVIŠE RADUJE PAVIĆA NJEMU SE RASPADA STRANKA A AFERE SU NA POMOLU, ŽIVI BILI PA VIDJELI,INAČE PRIJEDOR PREDNJAČI PO KRIMINALU ,SAMO TO PAVIĆ VJEŠTO KRIJE ,SBOG SEBE A NAJVIŠE ZBOG SINA

ODGOVORITE
Name

dijaspora

29.07.2014 15:20

jutros citam nema hljeba za nastradale od poplava u doboju..sad ubistva i svi strepe ko i radi cega...ovo bas neki kao paranoja film

ODGOVORITE
Name

bosna

29.07.2014 15:27

Moze svasta biti,cak i rata

ODGOVORITE
Name

mimo

30.07.2014 05:58

Nije valjda da se neko bavi sa ubijanjem da bi ostao na vlasti? Ali nije ni cudno kad su svugde u svetu lopovi i kriminalci na vlasti. Neka nam je dragi bog na pomci svima.

ODGOVORITE
Name

mito

30.07.2014 08:20

Kad vec citate sve vijesti, demantujte svoje komentare koji nemaju veze s vezom.

ODGOVORITE
Name

Bosanac iz Svedske

30.07.2014 21:19

Ovo je sve krivica politicara!!!! Jadni obican narod .. Zasto im vjerujete i glasate za njih.. Da dragi bog pomogne svima u BiH ..

ODGOVORITE
Name

emir

31.07.2014 06:27

Da nisu ta dvojica, iz one grupe što su prije par dana napali saobraćajnu policiju u Kozarcu?

ODGOVORITE