Колико је Саутемптон зарадио овог љета?!

"Свецима" нису потребни Арапи. Они су тренутно међу богатијим клубовима у Европи.

Фудбал 28.07.2014 | 20:50
Колико је Саутемптон зарадио овог љета?!

Саутемптон је тренутно међу богатијим клубовима у Европи.

После трансфера тинејџера Калума Чејмберса у Арсенал, за пуних 21,3 милиона евра (извор: Трансфермаркт), овај скромни клуб са југа Енглеске може себи да купи и једног Кристијана Роналда, хипотетички.

Чејмберс (19) је пети играч који је отишао из Саутемптона овог лета за обештећење, а укупна сума коју је клуб за сада зарадио износи 132,3 милиона евра!

Лук Шо продат је Манчестер јунајтеду за 41,5 милиона евра, Ливерпул је узео чак тројицу играча, Адама Лалану платио је 34,4 милиона евра, Дејана Ловрена 28, а Рикија Ламберта само шест. На крају, у комадање прошлогодишњег састава, укључио се и Арсенал који је дао не мали новац за младог репрезентативца Енглеске.

Тотенхем је Саутемптону узео менаџера, Маурисија Покетина.

Колико су власници клуба потрошили за сада? Само 14,4 милиона евра на нашег репрезентативца Душана Тадића који је дошао из Твентеа и још 11 на Грацијана Пелеа из Фајнорда.

Док се навијачи Саутемптона питају како ће клуб утрошити огроман новац, није немогуће да та сума постане још већа ускоро. Јер, Данијел Освалдо је мета Интера и још неколико клубова, а цена му је око 12 милиона евра, док се премијерлигашки клубови распитују и за тешко повређеног Џеја Родригеза, који би због тога могао да буде прилично јефтин и доступан за око десет милиона евра.

Мада, сасвим је очигледно да неко у Саутемптону уме да преговара и постиже максималне износе за сваког играча који одлази, па тако и Освалдо и Родригез можда буду продати по знатно вишој цени.

Коментари / 0

Оставите коментар