Koliko je Sautempton zaradio ovog ljeta?!

"Svecima" nisu potrebni Arapi. Oni su trenutno među bogatijim klubovima u Evropi.

Fudbal 28.07.2014 | 20:50
Koliko je Sautempton zaradio ovog ljeta?!

Sautempton je trenutno među bogatijim klubovima u Evropi.

Posle transfera tinejdžera Kaluma Čejmbersa u Arsenal, za punih 21,3 miliona evra (izvor: Transfermarkt), ovaj skromni klub sa juga Engleske može sebi da kupi i jednog Kristijana Ronalda, hipotetički.

Čejmbers (19) je peti igrač koji je otišao iz Sautemptona ovog leta za obeštećenje, a ukupna suma koju je klub za sada zaradio iznosi 132,3 miliona evra!

Luk Šo prodat je Mančester junajtedu za 41,5 miliona evra, Liverpul je uzeo čak trojicu igrača, Adama Lalanu platio je 34,4 miliona evra, Dejana Lovrena 28, a Rikija Lamberta samo šest. Na kraju, u komadanje prošlogodišnjeg sastava, uključio se i Arsenal koji je dao ne mali novac za mladog reprezentativca Engleske.

Totenhem je Sautemptonu uzeo menadžera, Maurisija Poketina.

Koliko su vlasnici kluba potrošili za sada? Samo 14,4 miliona evra na našeg reprezentativca Dušana Tadića koji je došao iz Tventea i još 11 na Gracijana Pelea iz Fajnorda.

Dok se navijači Sautemptona pitaju kako će klub utrošiti ogroman novac, nije nemoguće da ta suma postane još veća uskoro. Jer, Danijel Osvaldo je meta Intera i još nekoliko klubova, a cena mu je oko 12 miliona evra, dok se premijerligaški klubovi raspituju i za teško povređenog Džeja Rodrigeza, koji bi zbog toga mogao da bude prilično jeftin i dostupan za oko deset miliona evra.

Mada, sasvim je očigledno da neko u Sautemptonu ume da pregovara i postiže maksimalne iznose za svakog igrača koji odlazi, pa tako i Osvaldo i Rodrigez možda budu prodati po znatno višoj ceni.

Komentari / 0

Ostavite komentar