Адвокат: Таленат је ту, идемо по резултат

Нови селектор Србије Дик Адвокат рекао је на представљању у ФСС да је дошао због квалитета тима, а не због новца.

Фудбал 28.07.2014 | 19:35
Адвокат: Таленат је ту, идемо по резултат

Адвокат ће водити Србију кроз квалификације за Европско првенство 2016, а уколико буде успешан, уговор му предвиђа и квалификациони циклус за Светско првенство 2018. у Русији.

"Све је прошлост, од данас идемо од почетка. Пре 14 дана сам добио позив и одлучио да прихватим јер нисам желео да се враћам у клупски фудбал. Новац није био пресудан, већ квалитет тима, зато сам и пристао", рекао је Адвокат.

Председник ФСС Томислав Караџић је истакао да је плата Адвоката у могућности ФСС, награда највећа могућа, а плата мања него неким ранијим селекторима, али из поштовања према селектору није желео да каже колика тачно.

Адвокат се пре доласка у Србију упознао са тимом који није успео да се квалификује за Светско првенство у Бразилу.

"Зоран (Лаковић) ми је дао 20 трака, одгледао сам последњих десет мечева. Играчи су талентовани, али без резултата. Сада се надам да ћемо успети и у томе", рекао је Адвокат.

Нови селектор је истакао да играчи од сад морају да дају максимум за национални тим.

"Прво име за које сам знао је Гудељ, али знам још играча. Сви они воле да играју за национални тим, али нису дали свој максимум и то морамо да променитмо. Увек сам се питао како тако квалитетна екипа не успева да се пласира. То је сада посао тренера. За мене је врло битно да играју фудбалери који то желе, они који немају ту жељу, немају место у тиму", јасан је Холанђанин.

Холанђанин је између осталог истакао да ће један од приоритета бити и рад на менталитету играча.

"Дешавало се да на једном мечу тим одигра са великим самопоуздањем и жељом, а онда у наредном буду непрепознатљиви. То мора да се мења. Моја тактика је да свако зна своје место, много кретњи са и без лопте, много трчања и рад. Ја сам тренер који воли да има контролу, да моје екипе држе лопту, то ћу тражити од својих играча", објаснио је Адвокат шта репрезентативце Србије очекује у раду с њим.

Србија у септембру почиње квалификације за ЕУРО 2016, играће у тешкој групи са Португалом, Данском, Јерменијом и Албанијом.

"Једини циљ је да се квалификујемо. Противник није важан, већ циљ, а то је да се квалификујемо. Играћи морају то да прихвате и онда ће доћи успех", нагласио је Адвокат.

Претходне две године у центру пажње нашег националног тима више је било (не)певање химне, мање игра.

"Једноставно, ако желе да певају нека певају, они који желе да се концентришу могу и то. Знам формацију, али ван нећу рећи", рекао је Адвокат.

Адвокат има 66 година, био је два пута селектор Холандије, а водио је још репрезентације Белгије, Русије, Јужне Кореје и Уједињених Арапских Емирата. Од клубова је између осталих био на клупи ПСВ-а, Глазгов Ренџерса, Борусије Менхенгладбах, Зенита и АЗ Алкмара.

Председник ФСС је на представљању Адвоката истакао да он представља искуство које је тражио.

Коментари / 0

Оставите коментар