Соколац: 500 000 КМ за угрожене

Одборници Скупштине општине Соколац усвојили су на данашњој сједници Информацију о стању у области социјалне заштите у првих шест мјесеци ове године.

Република Српска 28.07.2014 | 15:22
Соколац: 500 000 КМ за угрожене

Одборници су упутили иницијативу према Народној скупштини Републике Српске за промјену Закона о социјалној заштити у циљу измјене дијела Закона који се односи на категоризацију социјално угрожених лица.

На подручју општине Соколац је нешто више од 2 хиљаде незапослених лица, близу 3 хиљаде пензионера од којих 500 има пензију нижу од 200 марака, те 280 лица у стању социјалне потребе.

За помоћ најугроженијима Општина годишње издвоји око 500 хиљада марака.

,,У сарадњи са Центром за социјални рад 90% буџетске резерве и средстава за репрезентацију која су на располагању кабинету начелника подјелимо за помоћ лицима у стању социјалне потребе. Помажемо демобилисане борце, ратне војне инвалиде, лица смјештена у Колективном центру, дјецу са посебним потребама. Пензионерима плаћамо гријање и за ту намјену за три грејне сезоне потрошићемо преко милион марака'', каже начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Одборници Скупштине општине Соколац на данашњој сједници усвојили су и Приједлог закључка о додјели признања општине Соколац која ће бити уручена поводом 2.августа славе Општине.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

волонтер

28.07.2014 13:56

То сто опстина дугује приправницима-волонтерима и по десет плата ником ниста. вецина њих има дјецу коју треба нахранити и наравно немају других примања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

малард

28.07.2014 15:15

У опстину Соколац је напримано и превисе радника, неки од њих никад и не долазе на посао а примају плату за то. То није никакво рјесење, само нас гурате у јос веце дугове.

ОДГОВОРИТЕ