Sokolac: 500 000 KM za ugrožene

Odbornici Skupštine opštine Sokolac usvojili su na današnjoj sjednici Informaciju o stanju u oblasti socijalne zaštite u prvih šest mjeseci ove godine.

Republika Srpska 28.07.2014 | 15:22
Sokolac: 500 000 KM za ugrožene

Odbornici su uputili inicijativu prema Narodnoj skupštini Republike Srpske za promjenu Zakona o socijalnoj zaštiti u cilju izmjene dijela Zakona koji se odnosi na kategorizaciju socijalno ugroženih lica.

Na području opštine Sokolac je nešto više od 2 hiljade nezaposlenih lica, blizu 3 hiljade penzionera od kojih 500 ima penziju nižu od 200 maraka, te 280 lica u stanju socijalne potrebe.

Za pomoć najugroženijima Opština godišnje izdvoji oko 500 hiljada maraka.

,,U saradnji sa Centrom za socijalni rad 90% budžetske rezerve i sredstava za reprezentaciju koja su na raspolaganju kabinetu načelnika podjelimo za pomoć licima u stanju socijalne potrebe. Pomažemo demobilisane borce, ratne vojne invalide, lica smještena u Kolektivnom centru, djecu sa posebnim potrebama. Penzionerima plaćamo grijanje i za tu namjenu za tri grejne sezone potrošićemo preko milion maraka'', kaže načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Odbornici Skupštine opštine Sokolac na današnjoj sjednici usvojili su i Prijedlog zaključka o dodjeli priznanja opštine Sokolac koja će biti uručena povodom 2.avgusta slave Opštine.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

volonter

28.07.2014 13:56

To sto opstina duguje pripravnicima-volonterima i po deset plata nikom nista. vecina njih ima djecu koju treba nahraniti i naravno nemaju drugih primanja.

ODGOVORITE
Name

malard

28.07.2014 15:15

U opstinu Sokolac je naprimano i previse radnika, neki od njih nikad i ne dolaze na posao a primaju platu za to. To nije nikakvo rjesenje, samo nas gurate u jos vece dugove.

ODGOVORITE