Животно угрожени туристи у Црној Гори

Невреме које је током викенда захватило регион донело је проблеме и Црној Гори, где су Управа поморске сигурности (УПС) и пловна јединица полиције у спасилачкој акцији у акваторијуму између Бара и Петровца спасиле 12 особа.

Регион 28.07.2014 | 12:48
Животно угрожени туристи  у Црној Гори

Драматично је било и код Будве где су припадници будванске Службе заштите и спасавања са Црвене плаже спасили 14 туриста, објавили су црногорски медији.Драма у Будви је трајала до поноћи. Будвански ватрогасци су успели да , спуштајући се низ литице, једног по једног туристу, које је већ ухватила паника, полако уз стене извуку до пута.

Драматичне сцене су се десиле на мору између Чања и Буљарице. Невреме и јужни ветар, који су ескалирали у недељу касно поподне, подигли су велике таласе који су изазвали потапање неколико чамаца, срећом, без људских жртава.Према доступним подацима, спасилачки чамац УПС извукао је код Црног рта групу деце и одраслих, након чега је у мору између Чања и Буљарице приметио још једно лице у мору којем је притекао у помоћ.

Из Петровца је УПС-у дојављено да је 12 купача одсечено на једној стени и за њима су такође синоћ кренули у потрагу. Претходно, око 17 сати, дошло је до превртања мањег чамца код Чања, где је из таласа извађено троје деце."Вијестима" је речено да је најопасније било код Чања, где су се мештани са чамцима и Пловном јединицом полиције борили да са Краљичине плаже извуку туристе, који су остали заробљени на обали.

"Јак ветар за кратко време је направио огромне таласе, који су за пола сата гутали плаже. Туристи су бежали, а онда је направљена и акција спашавања људи, који су остали на Краљичиној плажи код Чања. Све је, срећом, добро окончано", речено је у Управи полиције.Због невремена на готово свим плажама су биле истакнуте црвене заставице.

Извор: Вијести

Коментари / 0

Оставите коментар