Životno ugroženi turisti u Crnoj Gori

Nevreme koje je tokom vikenda zahvatilo region donelo je probleme i Crnoj Gori, gde su Uprava pomorske sigurnosti (UPS) i plovna jedinica policije u spasilačkoj akciji u akvatorijumu između Bara i Petrovca spasile 12 osoba.

Region 28.07.2014 | 12:48
Životno ugroženi turisti  u Crnoj Gori

Dramatično je bilo i kod Budve gde su pripadnici budvanske Službe zaštite i spasavanja sa Crvene plaže spasili 14 turista, objavili su crnogorski mediji.Drama u Budvi je trajala do ponoći. Budvanski vatrogasci su uspeli da , spuštajući se niz litice, jednog po jednog turistu, koje je već uhvatila panika, polako uz stene izvuku do puta.

Dramatične scene su se desile na moru između Čanja i Buljarice. Nevreme i južni vetar, koji su eskalirali u nedelju kasno popodne, podigli su velike talase koji su izazvali potapanje nekoliko čamaca, srećom, bez ljudskih žrtava.Prema dostupnim podacima, spasilački čamac UPS izvukao je kod Crnog rta grupu dece i odraslih, nakon čega je u moru između Čanja i Buljarice primetio još jedno lice u moru kojem je pritekao u pomoć.

Iz Petrovca je UPS-u dojavljeno da je 12 kupača odsečeno na jednoj steni i za njima su takođe sinoć krenuli u potragu. Prethodno, oko 17 sati, došlo je do prevrtanja manjeg čamca kod Čanja, gde je iz talasa izvađeno troje dece."Vijestima" je rečeno da je najopasnije bilo kod Čanja, gde su se meštani sa čamcima i Plovnom jedinicom policije borili da sa Kraljičine plaže izvuku turiste, koji su ostali zarobljeni na obali.

"Jak vetar za kratko vreme je napravio ogromne talase, koji su za pola sata gutali plaže. Turisti su bežali, a onda je napravljena i akcija spašavanja ljudi, koji su ostali na Kraljičinoj plaži kod Čanja. Sve je, srećom, dobro okončano", rečeno je u Upravi policije.Zbog nevremena na gotovo svim plažama su bile istaknute crvene zastavice.

Izvor: Vijesti

Komentari / 0

Ostavite komentar