Мађарски медији: Неодољива Србија!

Мађарски медији с разочарањем признају да је репрезентација Србије заслужено освојила Европско првенство у Будимпешти и оцењују да је приказала "неодољив ватерполо" у финалу против домаће екипе.

Остали спортови 28.07.2014 | 15:45
Мађарски медији: Неодољива Србија!

Ватерполисти Србије су у финалу Европског првенства у Будимпешти победили Мађарску са 12:7 и одбранили титулу, а сајт Индекс навео је да је екипа Дејана Савића играла "неодољив ватерполо".

Мађарска је у првој фази такмичења победила Србију са 8:6, а како наводи Индекс, "домаћи тим нажалост није имао снаге да победи великог ривала два пута за 10 дана".

Сајт Ориги навео је да је домаћа селекција доживела велики неуспех и разочарање, уз питање "да ли је освојена сребрна медаља или изгубљена златна".

На сајту је објављена изјава ватерполисте Миклоша Гора Нађа, који је рекао да је освајање сребрне медаље "најгори осећај", али и да ће Мађарска на наредном Европском првенству 2016. године у Београду "узвратити Србима".

На сајту Гондола пише да су српски ватерполисти играли "беспрекорно", а да је Мађарска селекција остварила "најслабији учинак када је било најпотребније".

Сајт Хир24 навео је да је Србија приказала потпуно другачију игру од оне из утакмице с домаћином у групној фази и изјаву селектора Мађарске Тибора Бенедека који је оценио да је Србија тренутно најбоља селекција.

"Ми смо напредовали, али Србија је најбоља и четири-пет тимова покушавају да ухвате корак с њима", рекао је Бенедек.

Коментари / 0

Оставите коментар