Филиповић: Титула за народ Србије!

Ватерполиста Србије Филип Филиповић посветио је титулу шампиона Европе освојену у Мађарској народу који је страдао у поплавама.

Остали спортови 28.07.2014 | 12:45
Филиповић: Титула за народ Србије!

Филиповић је са два гола у последњој четвртини решио питање победника финала ЕП у којем је Србија савладала Мађарску 12:7.

"Ово је екипа без обзира у којем саставу игра представља Србију. Посвећујем титулу народу, људима који су остали без домова. Свим срвем смо желели да учинимо", рекао је Филиповић

Србија је више него доминантно стигла до победе у финалу против домаћина који је најближи нади да може да се врати у игру био крајем трећег периода када је смањио на 9:6.

"Имали смо доста скептика око првенства посебно после групне фазе. Никада нисмо посумњали у неоспорни квалитет који потврђује дуги низ година. Дисали смо као један. Била је то демонстрација силе. Не памтим да је неко у оваквом мечу тако савладао Мађаре", рекао је Филиповић.

Један од наших најбољих играча пружио је велику подршку селектору Дејану Савићу, али се захвалио и бившем селектору Дејану Удовичићу.

"Честитам и Дејану Савићу, пружам му пуну подшрку као и сви играчи. Ово што он ради је најбоље и ако је било ко сумњао видео је како то функционише. У сваком тренутку преузима одговорност за лош резултат. Човек огромног срца и однос који имамо са њим је такав да ни сам сигуран да неко од тренера то има. Хтео бих да честитам рођендан Дејану Удовичићу који има велики удео у овоме и сигурно је срећан због нас", додао је Филиповић.

Коментари / 0

Оставите коментар