Јешић: Партизане, играј своју игру против Лудогореца

Бивши ас и тренер клуба из Хумске, као и неколико бугарских клубова верује да црно-бели имају потенцијал да елиминишу Лудогорец: Битно је да Партизан не изгуби у Разграду.

Фудбал 27.07.2014 | 17:40
Јешић: Партизане, играј своју игру против Лудогореца

Уколико Партизан против Лудогореца искористи неоспорни потенцијал тима и одигра сходно томе, далеко ће догурати. Уколико, пак, буде траћио по полувреме, као са ХБ Торшавном, неће бити добро” - каже за „Спорт” бивши ас и тренер црно-белих Миодраг Јешић, који је добар део каријере у струци провео управо у Бугарској, где је освајао и национални шампионат.

Искуни тренер напомиње да су оба тима јача него прошле сезоне, а да екипа из Хумске сада има идеалан спој младих и старих фудбалера, који би могао да донесе успех.

- Лудогорец је прошле године ушао уплашен у мечеве са Партизаном, због резултата црно-белих у Европи минулих година, такмичења у Лиги шампиона и Лиги Европе. Ипак, добили су обе утакмице, касније сјајно играли у Лиги Европе и сада сигурно имају много више самопоуздања. Јачи су него прошле године, довели су два, три играча, међу којима је и Анисет Абел, кога сам тренирао у ЦСКА из Софије. Момак је са Мадагаскара и сјајан је играч.

Бугари и ове године имају велике амбиције?

- Лодогорец је постављен као пирамида, а на њеном врху је газда Кирил Домушчијев. Имају добру школу, базу за први тим, новац да купе шта им треба и одлично су вођени. Отуда и амбиције, отуда и резултати. Па, нека никога не завара што су кикснули у Хаскову или одиграли нерешено са Диделанжом. На припремама нису изгубили ниједан меч са јаким ривалима и против Партизана ће сигурно приказати много више. Они су јак колектив!

Како вам се чини Партизанов тим?

- Јачи је и Партизан много него прошлог лета. У екипи су сјајно избалансирани млади играчи попут Живковића, Пантића, Брашанца и старији, Лазовић, Дринчић, Илић, Вулићевић. Ту је и одлични голман Лукач, што екипу чини заиста квалитетном. Управо ту видим снагу црно-белих и могућност да се преброди Лудогорец.

Треба ли Партизан да се плаши бугарског шампиона?

- Треба да га респектује максимално и буде опрезан, али никако не треба да се плаши. Мора само да се поправи приступ и у односу на прошлу сезону, али и на мечеве са Фаранима. Црно-бели треба да играју своју игру и користе свој потенцијал, као и да попреве те неке финесе у игри, но, никога не треба да се боје, јер све од њих зависи.

Који резултат прижељкујете у Бугарској и како уопште оцењујете шансе за пролаз црно-белих?

- Фудбалска Србија је у ситуацији да опет само Партизан брани част земље у Европи, док су остали завршили учешће у квалификацијама. Зашто? Зато што ми кажемо да је било добро и да је добар резултат када изгубимо са малом разликом. Хвалимо победу тима од 2:1 у реваншу, а у првом мечу је тај исти тим примио четири гола. То је наш проблем и зато је битно да Партизан не изгуби у Разграду. Ако се то деси, биће им много тешко у реваншу. Шансе су 50:50, али ако покажу снагу и потенцијал, могу да превагну и у своју корист. Оптимиста сам - јасан је Миодраг Јешић.

Коментари / 0

Оставите коментар