Ješić: Partizane, igraj svoju igru protiv Ludogoreca

Bivši as i trener kluba iz Humske, kao i nekoliko bugarskih klubova veruje da crno-beli imaju potencijal da eliminišu Ludogorec: Bitno je da Partizan ne izgubi u Razgradu.

Fudbal 27.07.2014 | 17:40
Ješić: Partizane, igraj svoju igru protiv Ludogoreca

Ukoliko Partizan protiv Ludogoreca iskoristi neosporni potencijal tima i odigra shodno tome, daleko će dogurati. Ukoliko, pak, bude traćio po poluvreme, kao sa HB Toršavnom, neće biti dobro” - kaže za „Sport” bivši as i trener crno-belih Miodrag Ješić, koji je dobar deo karijere u struci proveo upravo u Bugarskoj, gde je osvajao i nacionalni šampionat.

Iskuni trener napominje da su oba tima jača nego prošle sezone, a da ekipa iz Humske sada ima idealan spoj mladih i starih fudbalera, koji bi mogao da donese uspeh.

- Ludogorec je prošle godine ušao uplašen u mečeve sa Partizanom, zbog rezultata crno-belih u Evropi minulih godina, takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Ipak, dobili su obe utakmice, kasnije sjajno igrali u Ligi Evrope i sada sigurno imaju mnogo više samopouzdanja. Jači su nego prošle godine, doveli su dva, tri igrača, među kojima je i Aniset Abel, koga sam trenirao u CSKA iz Sofije. Momak je sa Madagaskara i sjajan je igrač.

Bugari i ove godine imaju velike ambicije?

- Lodogorec je postavljen kao piramida, a na njenom vrhu je gazda Kiril Domuščijev. Imaju dobru školu, bazu za prvi tim, novac da kupe šta im treba i odlično su vođeni. Otuda i ambicije, otuda i rezultati. Pa, neka nikoga ne zavara što su kiksnuli u Haskovu ili odigrali nerešeno sa Didelanžom. Na pripremama nisu izgubili nijedan meč sa jakim rivalima i protiv Partizana će sigurno prikazati mnogo više. Oni su jak kolektiv!

Kako vam se čini Partizanov tim?

- Jači je i Partizan mnogo nego prošlog leta. U ekipi su sjajno izbalansirani mladi igrači poput Živkovića, Pantića, Brašanca i stariji, Lazović, Drinčić, Ilić, Vulićević. Tu je i odlični golman Lukač, što ekipu čini zaista kvalitetnom. Upravo tu vidim snagu crno-belih i mogućnost da se prebrodi Ludogorec.

Treba li Partizan da se plaši bugarskog šampiona?

- Treba da ga respektuje maksimalno i bude oprezan, ali nikako ne treba da se plaši. Mora samo da se popravi pristup i u odnosu na prošlu sezonu, ali i na mečeve sa Faranima. Crno-beli treba da igraju svoju igru i koriste svoj potencijal, kao i da popreve te neke finese u igri, no, nikoga ne treba da se boje, jer sve od njih zavisi.

Koji rezultat priželjkujete u Bugarskoj i kako uopšte ocenjujete šanse za prolaz crno-belih?

- Fudbalska Srbija je u situaciji da opet samo Partizan brani čast zemlje u Evropi, dok su ostali završili učešće u kvalifikacijama. Zašto? Zato što mi kažemo da je bilo dobro i da je dobar rezultat kada izgubimo sa malom razlikom. Hvalimo pobedu tima od 2:1 u revanšu, a u prvom meču je taj isti tim primio četiri gola. To je naš problem i zato je bitno da Partizan ne izgubi u Razgradu. Ako se to desi, biće im mnogo teško u revanšu. Šanse su 50:50, ali ako pokažu snagu i potencijal, mogu da prevagnu i u svoju korist. Optimista sam - jasan je Miodrag Ješić.

Komentari / 0

Ostavite komentar