Лукач: Вратићемо Бугарима дуг!

Јесу они јака екипа, али наш снага је у заједништву које уз квалитетне појединце може да донесе превагу у предстојећем двомечу - каже чувар мреже Партизана.

Фудбал 27.07.2014 | 14:40
Лукач: Вратићемо Бугарима дуг!

Док је већина играча Партизана непосредно пред жреб трећег кола квалификација за Лигу шампиона прижељкивала шкотски Селтик, верујући да је то прави избор за пролазак даље, голман Милан Лукач је прижељкивао три тима, од којих је један био и бугарски Лудогорец. И - погодио у мету. Да ли због чињенице да су Бугари прошле године елиминисали црно-беле, или због тога што је, поред пораза, доживео и тешку повреду, чувар мреже тима из Хумске прижељкује реванш, верујући да је право време за „наплату дугова”.

- Почели смо са анализом ривала, упознали се са неким детаљима из њихове игре, оним чиме располажу и, рекао бих, јачи су него прошле сезоне – каже за “Спорт” Милан Лукач. - Ради се о тиму са много квалитетних појединаца, где на свакој позицији тренер има избор од два одлична фудбалера. Имају, наравно, и мане, на које управо ми и полажемо наде и које ћемо покушати да искористимо.

Има ли Партизан мане које мора да умањи или елиминише како их, пак, ривал не би искористио?

- Гледајући претходна два меча са ХБ Торшавном, морамо знатно боље да уђемо у утакмице, како се не би десило да поново „бацимо” по полувреме, а онда почнемо да играмо како знамо. Овога пута је на другој страни терена тим који је далеко озбиљнији и који ће казнити сваки пропуст. Верујем да ће сама чињеница да је ривал далеко јачи утицати на нас да од првог минута будемо на правом нивоу.

По чему памтите прошлосезонске окршаје са Лудогорецом?

- По поразу, који и није био заслужен и повреди, која ме одвојила од терена на неколико месеци. Бугари су били бољи у првом мечу, користили наше грешке, али смо их у другом надиграли и били надомак успеха. Лопта једноставно није хтела у гол, а и оне „виђене” је њихов голман „скидао”.

Можда сте их зато пожелели за ривала?

- Има истине. Када сам видео избор у коме су Селтик, Салцбург, помислио сам да би Бугари сада „легли” одлично и да бисмо могли да прођемо. Ето, био сам „видовит”. Јесу јачи него прошлог лета, али јачи смо и ми и далеко организованији него тада. Заједно смо неколико месеци, одлично се познајемо и такође имамо добре играче на свим позицијама.

Бугарски тим највише полаже на индивидуални квалитет појединаца. А, Партизан?

- На заједништво тима! Рекох већ да и ми имамо одличне појединце, али смо пре свега тим, коме су подређени сви играчи. То је наша снага и може да буде пресудна.

Ривал је везао пораз у првенству и нерешен резултат у квалификацијама за Лигу шампиона. Иде ли то на руку Партизану?

- Било би сјајно да им се ти „слаби дани” продуже још две седмице, па нека после „проиграју”, када ми прођемо. Али, нисмо заварани тиме, јер ће сигурно променити приступ обавезама када будемо на другој страни терена. Ривала у првенству су потценили, јер је ушао из Друге лиге. Онога у Европи су прегазили у првом мечу, па су у реваншу само одрађивали посао. Тако да нема опуштања, само рад и вера у сопствене могућности нас могу погурати унапред.

Бугарски тим је квалитетан на свим позицијама, али Милан Лукач издваја три имена на која ће његови саиграчи и он обратити посебну пажњу.

- Све се врти око Бразилца Марселиња, он је главни играч у Лудогорецу. Такође, Златински и Каисара су фудбалери за сваки респект и посебно опасни. Наравно, не смемо да запоставимо и остале, јер из таквог квалитета може да искочи било који појединац - каже Милан Лукач.

Који резултат прижељкујете?

- Немам још неки осећај шта би могло да се деси на терену, али сматрам да је све, сем пораза, добар резултат за Партизан. У Београду ће бити сасвим другачији меч, ту их чека „пакао” како год да се заврши прва утакмица. Пун стадион, навијачи, ми... Али, хајде да прво одрадимо како ваља ту прву утакмицу, после ће свима бити лакше - закључује Милан Лукач.

Данска судијска тројка делиће правду на мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона, између Лудогореца и Партизана, одлучила је УЕФА. Главни судија је Кен Хансен, а помагаће му сународници Ларс Рикс и Дејвид Ванг Андерсон. Четврти судија је такође Данац - Јакоб Кехлет. Делегат утакмице у Разграду биће Леонид Калошин из Русије, а специјални посматрач Кирос Васарас из Грчке.

Коментари / 0

Оставите коментар