Lukač: Vratićemo Bugarima dug!

Jesu oni jaka ekipa, ali naš snaga je u zajedništvu koje uz kvalitetne pojedince može da donese prevagu u predstojećem dvomeču - kaže čuvar mreže Partizana.

Fudbal 27.07.2014 | 14:40
Lukač: Vratićemo Bugarima dug!

Dok je većina igrača Partizana neposredno pred žreb trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona priželjkivala škotski Seltik, verujući da je to pravi izbor za prolazak dalje, golman Milan Lukač je priželjkivao tri tima, od kojih je jedan bio i bugarski Ludogorec. I - pogodio u metu. Da li zbog činjenice da su Bugari prošle godine eliminisali crno-bele, ili zbog toga što je, pored poraza, doživeo i tešku povredu, čuvar mreže tima iz Humske priželjkuje revanš, verujući da je pravo vreme za „naplatu dugova”.

- Počeli smo sa analizom rivala, upoznali se sa nekim detaljima iz njihove igre, onim čime raspolažu i, rekao bih, jači su nego prošle sezone – kaže za “Sport” Milan Lukač. - Radi se o timu sa mnogo kvalitetnih pojedinaca, gde na svakoj poziciji trener ima izbor od dva odlična fudbalera. Imaju, naravno, i mane, na koje upravo mi i polažemo nade i koje ćemo pokušati da iskoristimo.

Ima li Partizan mane koje mora da umanji ili eliminiše kako ih, pak, rival ne bi iskoristio?

- Gledajući prethodna dva meča sa HB Toršavnom, moramo znatno bolje da uđemo u utakmice, kako se ne bi desilo da ponovo „bacimo” po poluvreme, a onda počnemo da igramo kako znamo. Ovoga puta je na drugoj strani terena tim koji je daleko ozbiljniji i koji će kazniti svaki propust. Verujem da će sama činjenica da je rival daleko jači uticati na nas da od prvog minuta budemo na pravom nivou.

Po čemu pamtite prošlosezonske okršaje sa Ludogorecom?

- Po porazu, koji i nije bio zaslužen i povredi, koja me odvojila od terena na nekoliko meseci. Bugari su bili bolji u prvom meču, koristili naše greške, ali smo ih u drugom nadigrali i bili nadomak uspeha. Lopta jednostavno nije htela u gol, a i one „viđene” je njihov golman „skidao”.

Možda ste ih zato poželeli za rivala?

- Ima istine. Kada sam video izbor u kome su Seltik, Salcburg, pomislio sam da bi Bugari sada „legli” odlično i da bismo mogli da prođemo. Eto, bio sam „vidovit”. Jesu jači nego prošlog leta, ali jači smo i mi i daleko organizovaniji nego tada. Zajedno smo nekoliko meseci, odlično se poznajemo i takođe imamo dobre igrače na svim pozicijama.

Bugarski tim najviše polaže na individualni kvalitet pojedinaca. A, Partizan?

- Na zajedništvo tima! Rekoh već da i mi imamo odlične pojedince, ali smo pre svega tim, kome su podređeni svi igrači. To je naša snaga i može da bude presudna.

Rival je vezao poraz u prvenstvu i nerešen rezultat u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ide li to na ruku Partizanu?

- Bilo bi sjajno da im se ti „slabi dani” produže još dve sedmice, pa neka posle „proigraju”, kada mi prođemo. Ali, nismo zavarani time, jer će sigurno promeniti pristup obavezama kada budemo na drugoj strani terena. Rivala u prvenstvu su potcenili, jer je ušao iz Druge lige. Onoga u Evropi su pregazili u prvom meču, pa su u revanšu samo odrađivali posao. Tako da nema opuštanja, samo rad i vera u sopstvene mogućnosti nas mogu pogurati unapred.

Bugarski tim je kvalitetan na svim pozicijama, ali Milan Lukač izdvaja tri imena na koja će njegovi saigrači i on obratiti posebnu pažnju.

- Sve se vrti oko Brazilca Marselinja, on je glavni igrač u Ludogorecu. Takođe, Zlatinski i Kaisara su fudbaleri za svaki respekt i posebno opasni. Naravno, ne smemo da zapostavimo i ostale, jer iz takvog kvaliteta može da iskoči bilo koji pojedinac - kaže Milan Lukač.

Koji rezultat priželjkujete?

- Nemam još neki osećaj šta bi moglo da se desi na terenu, ali smatram da je sve, sem poraza, dobar rezultat za Partizan. U Beogradu će biti sasvim drugačiji meč, tu ih čeka „pakao” kako god da se završi prva utakmica. Pun stadion, navijači, mi... Ali, hajde da prvo odradimo kako valja tu prvu utakmicu, posle će svima biti lakše - zaključuje Milan Lukač.

Danska sudijska trojka deliće pravdu na meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, između Ludogoreca i Partizana, odlučila je UEFA. Glavni sudija je Ken Hansen, a pomagaće mu sunarodnici Lars Riks i Dejvid Vang Anderson. Četvrti sudija je takođe Danac - Jakob Kehlet. Delegat utakmice u Razgradu biće Leonid Kalošin iz Rusije, a specijalni posmatrač Kiros Vasaras iz Grčke.

Komentari / 0

Ostavite komentar