Обами забрањен улазак у Чеченију

Председник руске републике Чеченије забранио је улазак у земљу председнику САД Бараку Обами и то због акција САД и ЕУ у Украјини, Либији, Сирији, Ираку...

Свијет 27.07.2014 | 13:12
Обами забрањен улазак у Чеченију

Чеченски председник Рамзан Кадиров је те акције окарактерисао као државни тероризам.

На листи особа којима је забранио улазак у Чеченију, поред Обаме су још званичници Европске уније Жозе Мануел Барозо, Херман ван Ромпеј и Кетрин Ештон, пренео је данашњи "Гардијан".

Кадиров је председник мале руске републике у којој су у протеклих 20 година вођена два сепаратистичка рата, пренео је лист.

Кадиров је одлуку о забрани уласка Обами и другима у Чеченију, објавио у суботу на свом Инстаграму.

"Гардијан" подсећа да Русија није одговорила на санкције које су јој завеле САД због украјинске кризе, а то је учинила само једна руска република.

Министарство спољњих послова Русије, одговарајући на оптужбе Беле куће да је руски председник Владимир Путин крив за обарање малезијског путничког авиона изнад зоне сукоба у источној Украјини, саопштило је јуче да САД сносе део одговорности за сукоб у Украјини зато што подржавају владу у Кијеву.

"САД и даље подстичу Кијев да силом гуши незадовољство руског становништва у Украјини. Из тога се може извести закључак да администрација америчког председника Барака Обаме сноси део одговорности и за унутрашњи сукоб у Украјини и за његове озбиљне последице", навело је руско министарство, пренео је Ројтерс.

Министарство наводи да је, судећи по жестокој кампањи коју је организовала против Русије, америчка администрација све више вођена отвореним лажима у спровођењу спољне политике, преноси Итар-тас с.

Руско Министарство наводи као пример тих лажи изјаву од петка увече портпарола Беле куће Џоша Ернеста, који је навео да је Путин крив за обарање малезијског путничког авиона изнад зоне у источној Украјини која се налази под контролом проруских снага.

"Не наводе се никакви докази нити се позива на чињенице које би се могле размотрити, што је сада постала пракса Вашингтона", наводи руско Министарство спољних послова.


Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Око соколово

27.07.2014 11:47

Власници најкрупнијег свјетског капитала који су Обаму а и неколико ових задњих предсједника-карикатура, довели на власт у САДу, а посебно они који стоје иза незамисливе војне индустрије која чини бар 50% укупне економије Сједињених Америчких Држава, одговорни су за терорисање цијелог свијета под плаштом демократије и борбе за људска права. Из тих терорисаних и многих већ потпуно разваљених држава, њима требају само енергенти и ништа друго. Либија је разваљена а Гадафи убијен само због нафте. Исти случај је и са Садамом Хусеином. Што мање локалног становништва то боље. Једина тренутно слободна територија је Русија. Све друго је на удару. Америчка вањска политика, демонстрирана у задњих двадесет година, а то је сијање хаоса и изазивање ратова свуда по свијету, довести ће до тога да ће се многе земље у свијету обратити Москви да их прими у заједницу која се зове Русија.Кад остану без енергената. њихов пренапрегнути неолиберални капитализам заснован на увијек потребном ширењу, сам ће се од себе распасти. Тај систем је давно прешао црту након које га је немогуће контролисати те као такав мора бити укинут. Медјутим "власници" споменутог капитала не желе промјене. Зато сију хаос и ратове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отац

27.07.2014 13:14

У куцу му његову треба улазак забранити,олоси америцки !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

28.07.2014 08:08

Гдје год доде тај Угљаша мора се загужвати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

28.07.2014 11:05

Прави израз "државни тероризам" то је оно што САД ради од када су постале. Штампају доларе и убијају народ по свијету због енергената да би опстали. Није без разлога Путин ишао на Кубу и Јужну Америку. Ако они избаце долар као валуту са Русијом и највјероватније Кином то ће бити економски и политички крај овим убицама.

ОДГОВОРИТЕ