Obami zabranjen ulazak u Čečeniju

Predsednik ruske republike Čečenije zabranio je ulazak u zemlju predsedniku SAD Baraku Obami i to zbog akcija SAD i EU u Ukrajini, Libiji, Siriji, Iraku...

Svijet 27.07.2014 | 13:12
Obami zabranjen ulazak u Čečeniju

Čečenski predsednik Ramzan Kadirov je te akcije okarakterisao kao državni terorizam.

Na listi osoba kojima je zabranio ulazak u Čečeniju, pored Obame su još zvaničnici Evropske unije Žoze Manuel Barozo, Herman van Rompej i Ketrin Ešton, preneo je današnji "Gardijan".

Kadirov je predsednik male ruske republike u kojoj su u proteklih 20 godina vođena dva separatistička rata, preneo je list.

Kadirov je odluku o zabrani ulaska Obami i drugima u Čečeniju, objavio u subotu na svom Instagramu.

"Gardijan" podseća da Rusija nije odgovorila na sankcije koje su joj zavele SAD zbog ukrajinske krize, a to je učinila samo jedna ruska republika.

Ministarstvo spoljnjih poslova Rusije, odgovarajući na optužbe Bele kuće da je ruski predsednik Vladimir Putin kriv za obaranje malezijskog putničkog aviona iznad zone sukoba u istočnoj Ukrajini, saopštilo je juče da SAD snose deo odgovornosti za sukob u Ukrajini zato što podržavaju vladu u Kijevu.

"SAD i dalje podstiču Kijev da silom guši nezadovoljstvo ruskog stanovništva u Ukrajini. Iz toga se može izvesti zaključak da administracija američkog predsednika Baraka Obame snosi deo odgovornosti i za unutrašnji sukob u Ukrajini i za njegove ozbiljne posledice", navelo je rusko ministarstvo, preneo je Rojters.

Ministarstvo navodi da je, sudeći po žestokoj kampanji koju je organizovala protiv Rusije, američka administracija sve više vođena otvorenim lažima u sprovođenju spoljne politike, prenosi Itar-tas s.

Rusko Ministarstvo navodi kao primer tih laži izjavu od petka uveče portparola Bele kuće Džoša Ernesta, koji je naveo da je Putin kriv za obaranje malezijskog putničkog aviona iznad zone u istočnoj Ukrajini koja se nalazi pod kontrolom proruskih snaga.

"Ne navode se nikakvi dokazi niti se poziva na činjenice koje bi se mogle razmotriti, što je sada postala praksa Vašingtona", navodi rusko Ministarstvo spoljnih poslova.


Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

27.07.2014 11:47

Vlasnici najkrupnijeg svjetskog kapitala koji su Obamu a i nekoliko ovih zadnjih predsjednika-karikatura, doveli na vlast u SADu, a posebno oni koji stoje iza nezamislive vojne industrije koja čini bar 50% ukupne ekonomije Sjedinjenih Američkih Država, odgovorni su za terorisanje cijelog svijeta pod plaštom demokratije i borbe za ljudska prava. Iz tih terorisanih i mnogih već potpuno razvaljenih država, njima trebaju samo energenti i ništa drugo. Libija je razvaljena a Gadafi ubijen samo zbog nafte. Isti slučaj je i sa Sadamom Huseinom. Što manje lokalnog stanovništva to bolje. Jedina trenutno slobodna teritorija je Rusija. Sve drugo je na udaru. Američka vanjska politika, demonstrirana u zadnjih dvadeset godina, a to je sijanje haosa i izazivanje ratova svuda po svijetu, dovesti će do toga da će se mnoge zemlje u svijetu obratiti Moskvi da ih primi u zajednicu koja se zove Rusija.Kad ostanu bez energenata. njihov prenapregnuti neoliberalni kapitalizam zasnovan na uvijek potrebnom širenju, sam će se od sebe raspasti. Taj sistem je davno prešao crtu nakon koje ga je nemoguće kontrolisati te kao takav mora biti ukinut. Medjutim "vlasnici" spomenutog kapitala ne žele promjene. Zato siju haos i ratove.

ODGOVORITE
Name

Otac

27.07.2014 13:14

U kucu mu njegovu treba ulazak zabraniti,olosi americki !!!

ODGOVORITE
Name

Crni

28.07.2014 08:08

Gdje god dode taj Ugljaša mora se zagužvati.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

28.07.2014 11:05

Pravi izraz "državni terorizam" to je ono što SAD radi od kada su postale. Štampaju dolare i ubijaju narod po svijetu zbog energenata da bi opstali. Nije bez razloga Putin išao na Kubu i Južnu Ameriku. Ako oni izbace dolar kao valutu sa Rusijom i najvjerovatnije Kinom to će biti ekonomski i politički kraj ovim ubicama.

ODGOVORITE