Гудељ: Нема 'гурања' код Адвоката!

Тренер НАК Бреде уверен да ће нови селектор бити успешан са Србијом: Дик је врхунски стручњак, његов однос са играчима је отворен, без „репова“.

Фудбал 27.07.2014 | 14:25
Гудељ: Нема 'гурања' код Адвоката!

Тренера НАК Бреде Небојшу Гудеља изненадила је и обрадовала вест да ће Дик Адвокат предводити Србију у квалификацијама на ЕВРО 2016. године. Осим квалитета, искуства, ниске успеха и педигреа једног од најбољих холандских тренера, Небојшино пуно уважавање према 66-годишњем новом селектору „орлова“ употпуњено је и због сина Немање који је прошле сезоне био стандардан код Адвоката у АЗ Алкмару.

Међутим, Небојша тврди да Адвокат има потпуну аутономију у раду и да на њега нико не може да утиче.

- Код њега нема протекције, нити старих заслуга. Без обзира што му је мој Немања био најстандарднији играч у АЗ Алкмару, не мора да значи да ће му играти у селекцији Србије. Ако има бољих од њега на том месту, играће тај други. Такав је Дик Адвокат, зато и верујем да ће имати успеха у раду са нашим националним тимом - тврди на почетку разговора Небојша.

Репрезентативци Србије играју по великим европским клубовима, раде са врхунским тренерима и сигурно је да неће имати никаквих проблема у комуникацији са Холанђанином.

- Његов однос са играчима је врло директан, отворен, без „репова“. Он увек каже шта мисли, то ради на један господски начин, није искључив али тражи рад, ред и дисциплину. Воли играче са јаким карактером а у пракси се показало да кад фудбалери осете ауторитет и стручност, онда и они враћају 100 одсто.

АЗ Алкмар је код Адвоката играо у формацији 4-3-3, али и 4-2-3-1, као и српски „орлови“.

- Дик је врхунски стручњак, за њега не постоје непознанице у фудбалу. Као неко ко је апсолутно посвећен фудбалу, он је добро оценио и проценио потенцијал националног тима кад је прихватио понуду Србије. Радећи у шест-седам различитих земаља, апсолутно зна да препозна менталитет како би искористио максимум из екипе. Уверен сам да ће уносити новине по потреби и да ће сигурно унапредити игру Србије. У ком ће систему играти, одлучиваће према постојећем играчком кадру и ривалу.

Србија ће стартовати у квалификацијама тек у октобру дуелом у Јерменији, а дебитантстки меч са Француском 7. септембра у Београду биће идеална провера и за Холанђанина.

- Адвокат је све селекције које је преузео од почетка на крају одвео на завршне турнире и тамо углавном имао успеха. Зато верујем да ће бити успешан и са Србијом. У спорту никад не можете да будете сигурни, али са квалитетом којим поседујемо и тренерским знањем и искуством „малог генерала“, уверен сам у пласман на ЕВРО у Француску - оптимиста је Небојша Гудељ.

Небојша је у најтежим моментима по клуб храбро преузео НАК Бреду пре годину и по дана и спасао је испадања. Жуто-црни играју добар фудбал, задовољан је и Небојша.
- Спремамо се за нову сезону, надамо се бољим резултатима од претходне. Суштински сам задовољан - истиче наш тренер.

Немања Гудељ је завидну сезону у АЗ Алкмару, како у шампионату Холандије, тако и у Лиги Европе, употпунио и одличним партијама у дресу Србије на америчкој турнеји. Португалски Порто послао је понуду за српског репрезентативца у висини од 10 милиона евра, али клуб из Алкмара се још не изјашњава.

- Не знам шта ће бити, Немања је постао капитен АЗ, клуб озбиљно рачуна на њега и ја процењујем да га неће продати овог лета без обзира на понуде - сматра Небојша.

Коментари / 0

Оставите коментар