Gudelj: Nema 'guranja' kod Advokata!

Trener NAK Brede uveren da će novi selektor biti uspešan sa Srbijom: Dik je vrhunski stručnjak, njegov odnos sa igračima je otvoren, bez „repova“.

Fudbal 27.07.2014 | 14:25
Gudelj: Nema 'guranja' kod Advokata!

Trenera NAK Brede Nebojšu Gudelja iznenadila je i obradovala vest da će Dik Advokat predvoditi Srbiju u kvalifikacijama na EVRO 2016. godine. Osim kvaliteta, iskustva, niske uspeha i pedigrea jednog od najboljih holandskih trenera, Nebojšino puno uvažavanje prema 66-godišnjem novom selektoru „orlova“ upotpunjeno je i zbog sina Nemanje koji je prošle sezone bio standardan kod Advokata u AZ Alkmaru.

Međutim, Nebojša tvrdi da Advokat ima potpunu autonomiju u radu i da na njega niko ne može da utiče.

- Kod njega nema protekcije, niti starih zasluga. Bez obzira što mu je moj Nemanja bio najstandardniji igrač u AZ Alkmaru, ne mora da znači da će mu igrati u selekciji Srbije. Ako ima boljih od njega na tom mestu, igraće taj drugi. Takav je Dik Advokat, zato i verujem da će imati uspeha u radu sa našim nacionalnim timom - tvrdi na početku razgovora Nebojša.

Reprezentativci Srbije igraju po velikim evropskim klubovima, rade sa vrhunskim trenerima i sigurno je da neće imati nikakvih problema u komunikaciji sa Holanđaninom.

- Njegov odnos sa igračima je vrlo direktan, otvoren, bez „repova“. On uvek kaže šta misli, to radi na jedan gospodski način, nije isključiv ali traži rad, red i disciplinu. Voli igrače sa jakim karakterom a u praksi se pokazalo da kad fudbaleri osete autoritet i stručnost, onda i oni vraćaju 100 odsto.

AZ Alkmar je kod Advokata igrao u formaciji 4-3-3, ali i 4-2-3-1, kao i srpski „orlovi“.

- Dik je vrhunski stručnjak, za njega ne postoje nepoznanice u fudbalu. Kao neko ko je apsolutno posvećen fudbalu, on je dobro ocenio i procenio potencijal nacionalnog tima kad je prihvatio ponudu Srbije. Radeći u šest-sedam različitih zemalja, apsolutno zna da prepozna mentalitet kako bi iskoristio maksimum iz ekipe. Uveren sam da će unositi novine po potrebi i da će sigurno unaprediti igru Srbije. U kom će sistemu igrati, odlučivaće prema postojećem igračkom kadru i rivalu.

Srbija će startovati u kvalifikacijama tek u oktobru duelom u Jermeniji, a debitantstki meč sa Francuskom 7. septembra u Beogradu biće idealna provera i za Holanđanina.

- Advokat je sve selekcije koje je preuzeo od početka na kraju odveo na završne turnire i tamo uglavnom imao uspeha. Zato verujem da će biti uspešan i sa Srbijom. U sportu nikad ne možete da budete sigurni, ali sa kvalitetom kojim posedujemo i trenerskim znanjem i iskustvom „malog generala“, uveren sam u plasman na EVRO u Francusku - optimista je Nebojša Gudelj.

Nebojša je u najtežim momentima po klub hrabro preuzeo NAK Bredu pre godinu i po dana i spasao je ispadanja. Žuto-crni igraju dobar fudbal, zadovoljan je i Nebojša.
- Spremamo se za novu sezonu, nadamo se boljim rezultatima od prethodne. Suštinski sam zadovoljan - ističe naš trener.

Nemanja Gudelj je zavidnu sezonu u AZ Alkmaru, kako u šampionatu Holandije, tako i u Ligi Evrope, upotpunio i odličnim partijama u dresu Srbije na američkoj turneji. Portugalski Porto poslao je ponudu za srpskog reprezentativca u visini od 10 miliona evra, ali klub iz Alkmara se još ne izjašnjava.

- Ne znam šta će biti, Nemanja je postao kapiten AZ, klub ozbiljno računa na njega i ja procenjujem da ga neće prodati ovog leta bez obzira na ponude - smatra Nebojša.

Komentari / 0

Ostavite komentar