'Орлићи' су јунаци шта год било у 1/2!

Изабраници селектора Вељка Пауновића имају пред собом и други циљ, да одбране круну, али је и до сада урађено довољно да их по повратку, ма шта урадили, дочекају са почастима.

Фудбал 27.07.2014 | 14:10
'Орлићи' су јунаци шта год било у 1/2!

Дечаци су прави јунаци. Победом над Бугарском (1:0) српски омладинци су испунили примарни циљ, пласирали се на Светско првенство на Новом Зеланду! А чекало се од давне 1987. године, када су у Чилеу репрезентативци Југославије били прваци планете, да „орлићи“, сада Србије, стигну до најјачег такмичења.

Истина, изабраници селектора Вељка Пауновића имају пред собом и други циљ, да одбране круну, али је и до сада урађено довољно да их по повратку, ма шта урадили, дочекају са почастима. Јер, да су српске наде на овом ЕП играле комплетне, вероватно би бар браниле злато у финалу. Али, овако, прилично ослабљени, карту за меч мечева тражиће преко Португалије која је у својој групи забележила све три победе уз импозантну гол-разлику - 11:2.

А са колико су се само потешкоћа Пауновић и његови пулени борили у Мађарској. Прво су остали без двојице златних омладинаца, Сергеја Милинковића-Савића (Генк) и Милоша Вељковића (Тотенхем), који су били стожери екипе која се прошле године попела на европски трон, онда се већ на првој утакмици повредио Вељко Симић (Базел), стрелац пет голова у квалификацијама, а капитен Немања Максимовић (Домжале) је престрого зарадио црвени картон и прескочио дуел са Бугарском који је све одлучивао. На том мечу није било ни Андрије Живковића, можда до тада и најбољег играча на ЕП, јер га је Партизан вратио у Београд...

Што је много, много је, а опет, „орлићи“ су спремни и за немогућу мисију. Уосталом, преслишали су (нажалост, нису и победили) фаворите из Немачке (2:2), и показали колико вреде. Зато, децо, само играјте фудбал, онако како знате...

Коментари / 0

Оставите коментар