'Orlići' su junaci šta god bilo u 1/2!

Izabranici selektora Veljka Paunovića imaju pred sobom i drugi cilj, da odbrane krunu, ali je i do sada urađeno dovoljno da ih po povratku, ma šta uradili, dočekaju sa počastima.

Fudbal 27.07.2014 | 14:10
'Orlići' su junaci šta god bilo u 1/2!

Dečaci su pravi junaci. Pobedom nad Bugarskom (1:0) srpski omladinci su ispunili primarni cilj, plasirali se na Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu! A čekalo se od davne 1987. godine, kada su u Čileu reprezentativci Jugoslavije bili prvaci planete, da „orlići“, sada Srbije, stignu do najjačeg takmičenja.

Istina, izabranici selektora Veljka Paunovića imaju pred sobom i drugi cilj, da odbrane krunu, ali je i do sada urađeno dovoljno da ih po povratku, ma šta uradili, dočekaju sa počastima. Jer, da su srpske nade na ovom EP igrale kompletne, verovatno bi bar branile zlato u finalu. Ali, ovako, prilično oslabljeni, kartu za meč mečeva tražiće preko Portugalije koja je u svojoj grupi zabeležila sve tri pobede uz impozantnu gol-razliku - 11:2.

A sa koliko su se samo poteškoća Paunović i njegovi puleni borili u Mađarskoj. Prvo su ostali bez dvojice zlatnih omladinaca, Sergeja Milinkovića-Savića (Genk) i Miloša Veljkovića (Totenhem), koji su bili stožeri ekipe koja se prošle godine popela na evropski tron, onda se već na prvoj utakmici povredio Veljko Simić (Bazel), strelac pet golova u kvalifikacijama, a kapiten Nemanja Maksimović (Domžale) je prestrogo zaradio crveni karton i preskočio duel sa Bugarskom koji je sve odlučivao. Na tom meču nije bilo ni Andrije Živkovića, možda do tada i najboljeg igrača na EP, jer ga je Partizan vratio u Beograd...

Što je mnogo, mnogo je, a opet, „orlići“ su spremni i za nemoguću misiju. Uostalom, preslišali su (nažalost, nisu i pobedili) favorite iz Nemačke (2:2), i pokazali koliko vrede. Zato, deco, samo igrajte fudbal, onako kako znate...

Komentari / 0

Ostavite komentar