Раонић мислио да ће лакше до врха

Тенисер у налету, Милош Раонић каже су он и остали млади играчи вероватно мислили да је пут ка врху лакши, али да није лоше што постоје Ђоковић, Надал и Федерер, јер од њих уче како се ради.

Тенис 27.07.2014 | 12:55
Раонић мислио да ће лакше до врха

Када је са 20 година освојио свој први АТП турнир, тениска јавност запитала се да ли се појавио играч који би могао да постане део Топ 10 елите овог спорта.

Годину касније, након што је два пута поновио исти успех, дилема је била када ће ући у међу десет. Ове године, након пласмана у четвртфинале Ролан Гароса и потом у полуфинале Вимблдона, заљубљенике у "бели спорт" занима да ли је Милош Раонић (23) један од наследника шампионског трија који већ деценију влада тенисом.

Све је препознао, након последњег Вимблдона, у Григору Дмитрову, Нику Кирјосу и вама наследнике Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала. Шта мислите о таквим најавама?

"На Вимблдону смо сва тројица играли добро. Григор је одиграо веома добро целу сезону и налази се у првих десетиграча АТП листе, а Ник је задњим резултатима ушао у првих 100, тако да мислим да су најаве реалне. Иначе су били топ јуниори".

Да ли је малер или срећа што сте у играчком смислу савременик са играчима који по квалитету тениса који су демонстрирали минулих година представљају можда и најбоље што је овај спорт понудио у историји?

"И једно и друго. Прво, срећа, јер сви видимо колико је потребно радити да би се дошло до врха, тако да сви имамо тимове око себе и свесни смо да се само уз организован и напоран рад остварују циљеви. Малер, јер сви смо очекивали да је пут ка врху нешто лакши".

Тренутно сте на 6. позицији АТП листе, што вам је пласман каријере. То ће вам донети ривале из Топ 10 класе тек у четвртфиналу највећих турнира. Да ли је то "отварање врата" за још боље резултате у наставку сезоне?

"Наравно, јер се избегавају најбољи у првим колима која обично служе да се ухвати ритам и подигне ниво игре. А и лепши је осећај кад се долази до друге недеље на великим турнирима. То доноси и више самопоуздања".

Иако им нисте "узели скалп", у последњим мечевима са члановима велике тројке показали сте да апсолутно имате квалитет за игру са најбољима. Да ли је такмичарско искуство оно што недостаје да се пређе и та линија?
"Што се иде даље на турнирима, стиче се искуство, расте самопоуздање, а самим тим и вера да се и најбољи могу победити".

Због фантастичног сервиса тениски фанови у Црној Гори верују да је трава подлога која вам највише одговара. На Ролан Гаросу сјајно сте се сналазили и на шљаци... На којој подлози се заправо најбоље осећате?

"Нисам очекивао да ћу ући у прво четвтфинале грен слема на земљи, али сам комплетну сезону на шљаци одиграо доста добро. После је дошло полуфинале на Вимблдону, тако да почињем да верујем да је трава то што ми одговара. Тренутно се најбоље осећам на тврдој подлози".

Следећи велики турнир играте у својој другој домовини. На Роџерс куп стижете као актуелни полуфналиста Вимблдона и 6. играч планете. Очекивања ваших навијача, а и њихов број, расту. Да ли ће вам то представљати притисак на следећем Мастерсу?

"Волим да играм у Канади, где имам велику подршку. Прошле године та подршка ми је помоглла доста у Монтреалу, тако да се надам да ће помоћи и у Торонту где сам почео и да играм тенис".

Сада сте већ добростојећи члан тениске елите. Да вам је успон на ранг листи пробудио нове такмичарске амбиције?

"Да, очекујем да ћу бити регуларно на грен слему у другој недељим а кад сте већ тамо онда је све могуће", закључио је Милош Раонић.

Коментари / 0

Оставите коментар