Raonić mislio da će lakše do vrha

Teniser u naletu, Miloš Raonić kaže su on i ostali mladi igrači verovatno mislili da je put ka vrhu lakši, ali da nije loše što postoje Đoković, Nadal i Federer, jer od njih uče kako se radi.

Tenis 27.07.2014 | 12:55
Raonić mislio da će lakše do vrha

Kada je sa 20 godina osvojio svoj prvi ATP turnir, teniska javnost zapitala se da li se pojavio igrač koji bi mogao da postane deo Top 10 elite ovog sporta.

Godinu kasnije, nakon što je dva puta ponovio isti uspeh, dilema je bila kada će ući u među deset. Ove godine, nakon plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa i potom u polufinale Vimbldona, zaljubljenike u "beli sport" zanima da li je Miloš Raonić (23) jedan od naslednika šampionskog trija koji već deceniju vlada tenisom.

Sve je prepoznao, nakon poslednjeg Vimbldona, u Grigoru Dmitrovu, Niku Kirjosu i vama naslednike Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Šta mislite o takvim najavama?

"Na Vimbldonu smo sva trojica igrali dobro. Grigor je odigrao veoma dobro celu sezonu i nalazi se u prvih desetigrača ATP liste, a Nik je zadnjim rezultatima ušao u prvih 100, tako da mislim da su najave realne. Inače su bili top juniori".

Da li je maler ili sreća što ste u igračkom smislu savremenik sa igračima koji po kvalitetu tenisa koji su demonstrirali minulih godina predstavljaju možda i najbolje što je ovaj sport ponudio u istoriji?

"I jedno i drugo. Prvo, sreća, jer svi vidimo koliko je potrebno raditi da bi se došlo do vrha, tako da svi imamo timove oko sebe i svesni smo da se samo uz organizovan i naporan rad ostvaruju ciljevi. Maler, jer svi smo očekivali da je put ka vrhu nešto lakši".

Trenutno ste na 6. poziciji ATP liste, što vam je plasman karijere. To će vam doneti rivale iz Top 10 klase tek u četvrtfinalu najvećih turnira. Da li je to "otvaranje vrata" za još bolje rezultate u nastavku sezone?

"Naravno, jer se izbegavaju najbolji u prvim kolima koja obično služe da se uhvati ritam i podigne nivo igre. A i lepši je osećaj kad se dolazi do druge nedelje na velikim turnirima. To donosi i više samopouzdanja".

Iako im niste "uzeli skalp", u poslednjim mečevima sa članovima velike trojke pokazali ste da apsolutno imate kvalitet za igru sa najboljima. Da li je takmičarsko iskustvo ono što nedostaje da se pređe i ta linija?
"Što se ide dalje na turnirima, stiče se iskustvo, raste samopouzdanje, a samim tim i vera da se i najbolji mogu pobediti".

Zbog fantastičnog servisa teniski fanovi u Crnoj Gori veruju da je trava podloga koja vam najviše odgovara. Na Rolan Garosu sjajno ste se snalazili i na šljaci... Na kojoj podlozi se zapravo najbolje osećate?

"Nisam očekivao da ću ući u prvo četvtfinale gren slema na zemlji, ali sam kompletnu sezonu na šljaci odigrao dosta dobro. Posle je došlo polufinale na Vimbldonu, tako da počinjem da verujem da je trava to što mi odgovara. Trenutno se najbolje osećam na tvrdoj podlozi".

Sledeći veliki turnir igrate u svojoj drugoj domovini. Na Rodžers kup stižete kao aktuelni polufnalista Vimbldona i 6. igrač planete. Očekivanja vaših navijača, a i njihov broj, rastu. Da li će vam to predstavljati pritisak na sledećem Mastersu?

"Volim da igram u Kanadi, gde imam veliku podršku. Prošle godine ta podrška mi je pomoglla dosta u Montrealu, tako da se nadam da će pomoći i u Torontu gde sam počeo i da igram tenis".

Sada ste već dobrostojeći član teniske elite. Da vam je uspon na rang listi probudio nove takmičarske ambicije?

"Da, očekujem da ću biti regularno na gren slemu u drugoj nedeljim a kad ste već tamo onda je sve moguće", zaključio je Miloš Raonić.

Komentari / 0

Ostavite komentar