Прњавор рибљом чорбом жели до Гиниса

У Прњавору су у току завршне припреме за прављење највеће рибље чорбе на свијету чиме би та општина ушла у Гинисову књигу рекорда.

Република Српска 27.07.2014 | 12:14
Прњавор рибљом чорбом жели до Гиниса

Чланови Организационог одбора за покушај обарања Гинисовог рекорда у припремању рибље чорбе већ
су договорили све детаље ове манифестације која ће бити одржана 9. августа.

Десет дана уочи тог датума биће уприличена и генерална проба.

Носилац овог „пројекта“ је Туристичка организација Прњавора, а на челу Организационог одбора је Синиша
Гатарић, начелник општине.

На недавном састанку су разматрани завршни детаљи за припрему рибље чорбе за Гиниса и то како извагати готов производ, а било је говора и о квалитету и узорковању, како готовог производа, тако и његових састојака.

Начелник општине Прњавор Синиша Гатарић каже да се разматрало и о топографском изгледу цијеле манифестације, а да су задаци свих учесника у овом пројекту прецизирани и на вријеме подијељени.

-Тачно се зна ко шта треба да ради, а генерална проба кувања котлића биће уприличена 9. августа. Након тога, имат ћемо још десет дана да исправимо евентуалне недостатке – казао је Гатарић.

Сматра да ће манифестација обарања Гинисовог рекорда у припреми рибље чорбе бити велики догађај не само за Прњавор, него и за цијелу РС и БиХ.

Манифестација ће имати и хуманитарни карактер јер ће сав новац од продатих артикала у оквиру овог догађаја бити намијењен за наставак изградње дјечијег вртића “Наша радост” у Прњавору.


Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мојсије са истока

27.07.2014 11:21

Да пецете бика па да Баја додје, а овако цорбуљину дјелите народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

27.07.2014 17:52

Неце Баја у Прњавор... Тамо је СДС на власти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

28.07.2014 08:06

Лијепо из наше ријеке И башче И наше земље фришко . Навијам За вас сретно пуно среће надам се да ће на yоу тубе да буде снинак .

ОДГОВОРИТЕ