Prnjavor ribljom čorbom želi do Ginisa

U Prnjavoru su u toku završne pripreme za pravljenje najveće riblje čorbe na svijetu čime bi ta opština ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

Republika Srpska 27.07.2014 | 12:14
Prnjavor ribljom čorbom želi do Ginisa

Članovi Organizacionog odbora za pokušaj obaranja Ginisovog rekorda u pripremanju riblje čorbe već
su dogovorili sve detalje ove manifestacije koja će biti održana 9. avgusta.

Deset dana uoči tog datuma biće upriličena i generalna proba.

Nosilac ovog „projekta“ je Turistička organizacija Prnjavora, a na čelu Organizacionog odbora je Siniša
Gatarić, načelnik opštine.

Na nedavnom sastanku su razmatrani završni detalji za pripremu riblje čorbe za Ginisa i to kako izvagati gotov proizvod, a bilo je govora i o kvalitetu i uzorkovanju, kako gotovog proizvoda, tako i njegovih sastojaka.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić kaže da se razmatralo i o topografskom izgledu cijele manifestacije, a da su zadaci svih učesnika u ovom projektu precizirani i na vrijeme podijeljeni.

-Tačno se zna ko šta treba da radi, a generalna proba kuvanja kotlića biće upriličena 9. avgusta. Nakon toga, imat ćemo još deset dana da ispravimo eventualne nedostatke – kazao je Gatarić.

Smatra da će manifestacija obaranja Ginisovog rekorda u pripremi riblje čorbe biti veliki događaj ne samo za Prnjavor, nego i za cijelu RS i BiH.

Manifestacija će imati i humanitarni karakter jer će sav novac od prodatih artikala u okviru ovog događaja biti namijenjen za nastavak izgradnje dječijeg vrtića “Naša radost” u Prnjavoru.


Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mojsije sa istoka

27.07.2014 11:21

Da pecete bika pa da Baja dodje, a ovako corbuljinu djelite narodu.

ODGOVORITE
Name

dado

27.07.2014 17:52

Nece Baja u Prnjavor... Tamo je SDS na vlasti...

ODGOVORITE
Name

Crni

28.07.2014 08:06

Lijepo iz naše rijeke I bašče I naše zemlje friško . Navijam Za vas sretno puno sreće nadam se da će na you tube da bude sninak .

ODGOVORITE