Израел продужио примирје, Хамас одбија договор

Израел је продужио хуманитарни прекид ватре у Појасу Газе за још 24 часа, али је Хамас, који је на власти у овој палестинској приобалној енклави, саопштио да ће прихватити примирје само уколико војници напусте ту територију.

Свијет 27.07.2014 | 11:58
Израел продужио примирје, Хамас одбија договор

Министри у израелској Влади "сигнализирали су да су далеке шансе" за свеобухватни договор за окончање 20-дневног сукоба са Хамасом и осталим оружаним групацијама, током којег је погинуло најмање 1.050 становника Газе, углавном цивила, те 42 израелска војника и три цивила у Израелу.

"На захтјев УН, Влада је одобрила хуманитарни прекид ватре до поноћи у недјељу", изјавио је неименовани званичник након сједнице Владе у Тел Авиву.

Званичник је додао да ће војска дјеловати у случају било каквог нарушавања прекида ватре.
Непријатељства су, углавном, прекинута након продужења примирја, три пројектила испаљена из Газе су погодила Израел у раним јутарњим часовима, али није било жртава нити штете.

Јутрос су се у јужном и централном дијелу Израела огласиле сирене упозоравајући на могуће ракетирање.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

27.07.2014 10:56

Овдје изгледа Хамас највећи проблем а највеће жртве Палестинци. Не знам колико имају утицаја на Хамас али их требају бар смирити јер ће и даље Палестинци бити највеће жртве. Хамас Израелу ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цхе гуевара

27.07.2014 15:15

Хамас је покрет отпора као сто су били партизани у ИИ свјетском рату. Израел је америцка неолиберална творевина која мозе да ради ста хоце било кад без икаквих посљедица.

ОДГОВОРИТЕ