Пола године од хапшења Оливера Ивановића

Тачно пола године од хапшења једног од представника Срба са Косова Оливера Ивановића навршило се данас, иако оптужница против њега још није подигнута.

Регион 27.07.2014 | 11:28
Пола године од хапшења Оливера Ивановића

Ивановићу је недавно судија Основног суда у Косовској Митровици продужио притвор до 26. августа а многобројни захтеви да се брани са слободе до почетка суђења нису услишени.

Ивановић је ухапшен пре шест месеци, након више од једног месеца у притвору у Приштини око недељу дана је штрајковао глађу захтевајући да буде премештен у затвор у Северној Митровици што се и догодило 12. марта.

Осумњичен је за ратне злочине и подстицање на извршење тешког убиства, али до данас оптужница протов њега није подигнута.

Његови адвокати сматрају да судски процес који се води против Ивановића није транспарентан уз подсећање да је Влада Србије дала гаранције да ће Ивановић, ако му се омогући одбрана са слободе, у сваком тренутку бити доступан овдашњем правосуђу.

Иако у затвору, Грађанска иницијатива СДП кандидовала га је на фебруарским поновљеним изборима за градоначелника Северне Митровице.

Његово хапшење изненадило је многе.

Претпретресни судија Основног суда у Косовској Митровици са друге стране сматра да и даље постоји ризик од бекства и ризик да би Ивановић могао да утиче на сведоке ако буде пуштен на слободу, те да не постоје лакше мере које би могле да се уведу у овом тренутку.

Коментари / 0

Оставите коментар