Чему служи Комисија за концесије БиХ?

Посла нема, али плата има. То је принцип рада Комисије за концесије БиХ.

Босна и Херцеговина 26.07.2014 | 19:23
Чему служи Комисија за концесије БиХ?

Ова институција за осам година постојања није издала ниједну концесију. Комисија на државном нивоу, очигледно, постоји само на папиру будући да резултата рада нема!

То се закљчује и из финансијског извјештаја Канцеларије за ревизију институција БиХ која је поред свега тога Комисији за ''нерезултате'' рада дала позитивно мишљење.

Александра Пандуревић, тврди, да је то Институција која само гута паре, а до сада је, каже, прогутала, 9 милиона марака.

За укидање Комисије за концесије БиХ потребна је политичка воља – које, јасно је, нема! А да би постојала потребна је сагласност сва три народа у БиХ, за шта Бошњаци не желе ни да чују. У међуврмену, буџетски новац се уредно троши.

Душанка Мајкић за БН ТВ, каже, да је вријеме да се Савјет министара БиХ коначно позабави овим питањем.

И у самој Комисији за Концесије БиХ признају да немају посла. Ниједан концесиони пројекат који је покренут није завршен.

Предсједавајући Комисије за БН ТВ, каже, да постоје концесије које су покренуте на основу самоиницијативних понуда. Хамед Мешановић, тврди, да за резултате којих нема није крива Комисија. По њему, проблем је у надлежним министаствима и сукобу надлежности.

Одговорност се пребацује са једних на друге. Чињеница је углавном да су резултати рада - нула. Ипак, 14 запослених редовно прима плате. Просјечна је око 2.500 марака, а то су чак три просјечне плате у БиХ.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Комисија....................

29.07.2014 07:40

Ово су глупости што ове двије изваљују, више оне потроше него цијела комисија а успут запосле још неке из куће (синове и кћери), ето ко вам прича о моралу. Претпостављам да им је то у програму предизборне кампање да л... на државне институције а познато је да све блокаде рада истих управо долази од њих,...Кад би оне радиле свој посао и читале законе за које су гласале не би било оваквих небулоза него би откриле главне кривце из својих редова (држе предмете у ладицама и не желе их пустити у процедуру). Па зар вам није индикативно да само институције БиХ не могу да раде свој посао. На крају мислим да није ни коректно да се блате људи који ни на који начин не утјечу на рад комисије, управо супротно. Да се слуша Комисија данас би имали капиталне инвестиције у БиХ (десетине милијарди КМ) а не кредитно задуживање које се нажалост троши за ....................

ОДГОВОРИТЕ