Čemu služi Komisija za koncesije BiH?

Posla nema, ali plata ima. To je princip rada Komisije za koncesije BiH.

Bosna i Hercegovina 26.07.2014 | 19:23
Čemu služi Komisija za koncesije BiH?

Ova institucija za osam godina postojanja nije izdala nijednu koncesiju. Komisija na državnom nivou, očigledno, postoji samo na papiru budući da rezultata rada nema!

To se zakljčuje i iz finansijskog izvještaja Kancelarije za reviziju institucija BiH koja je pored svega toga Komisiji za ''nerezultate'' rada dala pozitivno mišljenje.

Aleksandra Pandurević, tvrdi, da je to Institucija koja samo guta pare, a do sada je, kaže, progutala, 9 miliona maraka.

Za ukidanje Komisije za koncesije BiH potrebna je politička volja – koje, jasno je, nema! A da bi postojala potrebna je saglasnost sva tri naroda u BiH, za šta Bošnjaci ne žele ni da čuju. U međuvrmenu, budžetski novac se uredno troši.

Dušanka Majkić za BN TV, kaže, da je vrijeme da se Savjet ministara BiH konačno pozabavi ovim pitanjem.

I u samoj Komisiji za Koncesije BiH priznaju da nemaju posla. Nijedan koncesioni projekat koji je pokrenut nije završen.

Predsjedavajući Komisije za BN TV, kaže, da postoje koncesije koje su pokrenute na osnovu samoinicijativnih ponuda. Hamed Mešanović, tvrdi, da za rezultate kojih nema nije kriva Komisija. Po njemu, problem je u nadležnim ministastvima i sukobu nadležnosti.

Odgovornost se prebacuje sa jednih na druge. Činjenica je uglavnom da su rezultati rada - nula. Ipak, 14 zaposlenih redovno prima plate. Prosječna je oko 2.500 maraka, a to su čak tri prosječne plate u BiH.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Komisija....................

29.07.2014 07:40

Ovo su gluposti što ove dvije izvaljuju, više one potroše nego cijela komisija a usput zaposle još neke iz kuće (sinove i kćeri), eto ko vam priča o moralu. Pretpostavljam da im je to u programu predizborne kampanje da l... na državne institucije a poznato je da sve blokade rada istih upravo dolazi od njih,...Kad bi one radile svoj posao i čitale zakone za koje su glasale ne bi bilo ovakvih nebuloza nego bi otkrile glavne krivce iz svojih redova (drže predmete u ladicama i ne žele ih pustiti u proceduru). Pa zar vam nije indikativno da samo institucije BiH ne mogu da rade svoj posao. Na kraju mislim da nije ni korektno da se blate ljudi koji ni na koji način ne utječu na rad komisije, upravo suprotno. Da se sluša Komisija danas bi imali kapitalne investicije u BiH (desetine milijardi KM) a ne kreditno zaduživanje koje se nažalost troši za ....................

ODGOVORITE