Обиљежена слава Саборног храма

Поводом Сабора Светог архангела Гаврила у истоименом храму у изградњи на Палама, Свету архијерејску литургију служио је епископ захумско-херцеговачки господин Григорије уз саслужење свештенства Митрополије дабробосанске.

Република Српска 26.07.2014 | 14:38
Обиљежена слава Саборног храма

Након Свете архијерејске литургије епископ Григорије поручио је да је се прелијепи Саборни храм у Палама мора завршити уз помоћ народа божијег и људи који могу и хоће помоћи,јер ово мјесто заслућује овакав храм.

,,Ово мјесто је у напону.Има Универзитет и многе лијепе ствари.Ово ће бити предивна црква и врло важна установа за напредак народа који је преживио многа ропства.Није једноставно да се народ уздигне а без цркве и Бога то је немогуће'', истакао је његово преосвештенство епископ
захумско херецеговачки Григорије.

Саборни храм у Палама почео се градити 2008.године.Новца и материјала има да се храм до краја године покрије.

,,Након тога потребна су нам звона,столарија и онда редом шта треба.Драго би нам било да се јави још донатора или рецимо кум звона'',каже Миломир Кусмук предсједник Грађевинског одбора за изградњу саборног храма на Палама.

,,Општина Пале помагала је и наставиће да помаже изградњу храма''подсјећа наћелник Општине Миодраг Ковачевић и најављује за 20 дана почетак изградње трга око Саборног храма.

,,Храмове никада није било лако градити'', додао је начелник Ковачевић и поручио да сваки храм дијели судбину народа.

“Што је народу боље, лакше се граде храмови'' закључио је Ковачевић.

Коментари / 0

Оставите коментар