Obilježena slava Sabornog hrama

Povodom Sabora Svetog arhangela Gavrila u istoimenom hramu u izgradnji na Palama, Svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop zahumsko-hercegovački gospodin Grigorije uz sasluženje sveštenstva Mitropolije dabrobosanske.

Republika Srpska 26.07.2014 | 14:38
Obilježena slava Sabornog hrama

Nakon Svete arhijerejske liturgije episkop Grigorije poručio je da je se prelijepi Saborni hram u Palama mora završiti uz pomoć naroda božijeg i ljudi koji mogu i hoće pomoći,jer ovo mjesto zaslućuje ovakav hram.

,,Ovo mjesto je u naponu.Ima Univerzitet i mnoge lijepe stvari.Ovo će biti predivna crkva i vrlo važna ustanova za napredak naroda koji je preživio mnoga ropstva.Nije jednostavno da se narod uzdigne a bez crkve i Boga to je nemoguće'', istakao je njegovo preosveštenstvo episkop
zahumsko herecegovački Grigorije.

Saborni hram u Palama počeo se graditi 2008.godine.Novca i materijala ima da se hram do kraja godine pokrije.

,,Nakon toga potrebna su nam zvona,stolarija i onda redom šta treba.Drago bi nam bilo da se javi još donatora ili recimo kum zvona'',kaže Milomir Kusmuk predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju sabornog hrama na Palama.

,,Opština Pale pomagala je i nastaviće da pomaže izgradnju hrama''podsjeća naćelnik Opštine Miodrag Kovačević i najavljuje za 20 dana početak izgradnje trga oko Sabornog hrama.

,,Hramove nikada nije bilo lako graditi'', dodao je načelnik Kovačević i poručio da svaki hram dijeli sudbinu naroda.

“Što je narodu bolje, lakše se grade hramovi'' zaključio je Kovačević.

Komentari / 0

Ostavite komentar