Хамас прихватио 12-часовни прекид ватре

Представник Хамаса рекао је да је тај покрет прихватио 12-часовни прекид ватре са Израелом и да ће он почети данас ујутро.

Свијет 26.07.2014 | 07:10
Хамас прихватио 12-часовни прекид ватре

"Хамас се сагласио са 12-часовним прекидом ватре који ће почети овог јутра", рекао је тај званичник агенцији Франс прес не желећи да буде именован.

Више од шест министара спољних послова, укључујући америчког дрзавног секретара Џона Керија, данас ће у Паризу одржати састанак посвећен прекиду ватре у Појасу Газе, пренео је АП.

Министарство спољних послова Француске саопштило је у петак да ће министар Лорен Фабијус, заједно са својим колегама из Британије, Немачке, Италије, Европске уније, Турске и Катара присуствовати данашњем састанку.

Поред подршке египатском плану о прекиду ватре, који су одбили представници Хамаса, циљ је да се међународним напорима створе услови за успостављање прекида ватре, рекао је представник министарства спољних послова Француске Роман Надал.

Џон Кери је у петак био у региону и у Каиру је покушао да издејствује седмодневни прекид непријатељстава између Израела и Хамаса, али ти напори нису уродили плодом.

У најновијем сукобу Израела и Хамаса погинуло је више од 820 Палестинаца и 38 Израелаца.

Коментари / 0

Оставите коментар