Hamas prihvatio 12-časovni prekid vatre

Predstavnik Hamasa rekao je da je taj pokret prihvatio 12-časovni prekid vatre sa Izraelom i da će on početi danas ujutro.

Svijet 26.07.2014 | 07:10
Hamas prihvatio 12-časovni prekid vatre

"Hamas se saglasio sa 12-časovnim prekidom vatre koji će početi ovog jutra", rekao je taj zvaničnik agenciji Frans pres ne želeći da bude imenovan.

Više od šest ministara spoljnih poslova, uključujući američkog drzavnog sekretara Džona Kerija, danas će u Parizu održati sastanak posvećen prekidu vatre u Pojasu Gaze, preneo je AP.

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske saopštilo je u petak da će ministar Loren Fabijus, zajedno sa svojim kolegama iz Britanije, Nemačke, Italije, Evropske unije, Turske i Katara prisustvovati današnjem sastanku.

Pored podrške egipatskom planu o prekidu vatre, koji su odbili predstavnici Hamasa, cilj je da se međunarodnim naporima stvore uslovi za uspostavljanje prekida vatre, rekao je predstavnik ministarstva spoljnih poslova Francuske Roman Nadal.

Džon Keri je u petak bio u regionu i u Kairu je pokušao da izdejstvuje sedmodnevni prekid neprijateljstava između Izraela i Hamasa, ali ti napori nisu urodili plodom.

U najnovijem sukobu Izraela i Hamasa poginulo je više od 820 Palestinaca i 38 Izraelaca.

Komentari / 0

Ostavite komentar