Радница Агрожива умрла након протеста

Грански синдикат Независност саопштио је да је радница Агрожива из Житишта М.М. (55), којој је позлило током данашњег протеста радника те фирме, преминула од можданог удара.

Србија 25.07.2014 | 17:57
Радница Агрожива умрла након протеста

Радиотелевизија Војводине (РТВ) пренела је претходно да су јутрос око 6.00 сати незадовољни радници компаније Агрожив блокирали кружни ток на уласку у Житиште, а у штрајку су од 19. маја захтевајући исплату
заосталих зарада и социјалног програма.

Према сазнањима РТВ-а , радница М. М. којој је јутрос током протеста позлило, преминула је данас око поднева у зрењанинској болници где је довезена због можданог удара.М. М. је, како је известила РТВ, управо ових дана стекла услов за пензију, а поред ње у Агроживу су запослене и њене две ћерке.

Грански синдикат Независност је у саопштењу тврди да одговорност за тешку ситуацију више од 1.000 радника Агрожива сносе Министарство привреде и Министарство рударства и енергетике, јер, како оцењују, "нису хтели да
решавају питање запослених у Агроживу и одбијали пријем представника запослених".

"Одговорност сноси Министарство правде и полиција, јер нису желели да реагују на апеле запослених који су их упозоравали да у Агроживу постоји основана сумња о присуству привредног криминала, као и да није било транспарентости свих правних и имовинских промена око Агрожива", наведено је у саопштењу тог синдиката.

Грански синдикат Независност је најавио да ће покренути питање одговорности за све надлежне у случају Агрожив.

Коментари / 0

Оставите коментар