Санкције Русији да се не односе на гас

Председник Европског савета Херман ван Ромпеј затражио је, у писму упућеном лидерима Европске уније, да било какве нове санкције Русији које европски блок договори на пољу технологија од стратешког значаја
изузму гас, али не и нафтни сектор, наводе извори из Брисела.

Свијет 25.07.2014 | 17:14
Санкције Русији да се не односе на гас

Ван Ромпеј је такође предложио лидерима европских држава да пребаце одговорност за одлучивање о санкцијама на амбасадоре, да би се избегла потреба за одржавањем ванредних самита, преноси Ројтерс.

"Мере на пољу технологије од стратешког значаја утицаће на нафтни сектор само у светлу потребе да се заштити енергетска сигурност ЕУ", наводи су у писму председника Савета.

ЕУ је јуче предложила нове санкције против Русије на пољу технологија од стратешког значаја, циљајући на Гаспромов пројекат Јужни ток и Новатеков пројекат истраживања течног природног гаса (ТПГ) на арктичком полуострву Јамал.

Нацрт предлога укључује пакет мера који би Русији онемогућио приступ тржишту капитала и забранио чланицама Уније склапање нових уговора у одбрамбено-индустријском сектору, рекли су за Ројтерс европски званичници који су желели да остану анонимни.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЕУ

25.07.2014 19:13

Ах та ЕУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ НС

27.07.2014 15:43

Е НЕЦЕ МОЦИ, СВЕ ЈЕ У ПАКЕТУ ВИДАЦЕТЕ КАД ДОДЈЕ ЗИМА.

ОДГОВОРИТЕ