"Ко ће прије" од министара да уручи картице?

Подјелом преосталих 270 платних картица  у Бањалуци је завшена подјела ваучера свим грађанима код којих је процјењена штета већа од пет хиљада марака.

Република Српска 25.07.2014 | 16:58
"Ко ће прије" од министара да уручи картице?

Кроз неколико дана требала би да почне и подјела платних картица на којима ће бити мање од пет хиљада марака.Грађани се питају хоће ли и те картице помпезно уручивати министри Владе Републике Српске.

Грађани којима су ваучер већ уручени  почели су куповину онога што им је најпотребније, а та куповина не пролази без проблема. Мјештанима бањалучких мјесних заједница Лазарево, Кумсале, Залужани, Врбање и Чесме уручено је преосталих 270 платних картица, чиме је завршен први циклус подјеле.

Половина поплављених у Бањалуци већ држи своју платну картицу од пет хиљада марака и размишља како је утрошити.Посљедње картице за оне грађане који су претрпјели штету већу од пет хиљада марака уручила је министар породице, омладине и спорта Нада Тешановић. И у другим градовима министрy су били присутни, готово код сваке подјеле ваучера.

Грађанима и није најјасније- “Зашто баш  министри морају дјелити картице?”

Министрица Тешановић одговара: Погледајте шта су урадиле Владе из региона за своје поплављене грађане. Ми смо у њиховој служби.

Ово је чист политички маркетинг, сматрају у опозицији.Ово нису и једине замјерке грађана. Према њима  нејасно је урађен поступак процјене штете.Ништа јасније и ништа боље није ни приликом куповине.

У предузећима  која су склопила уговор са Фондом солидарности  влада велика гужва. Сазнали смо да списак ствари није потпун и није тачно прецизиран, што касније може довести до заблуда и питања хоће ли надлежни узети у обзир  да је грађанима био потребан одређени артикл који се сада не налази на попису, а подразумјева се приликом куповине других производа.

Из Владе поручују да таквих проблема неће бити. 

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

хахаххаха

25.07.2014 14:53

Цак је и Дјокиц успио подјелити пар картица...Какви мрмоти.Дјелите паре свих нас које сте отели на разне нацине.Дајте своје паре па се сликајте.Овако...Мислите да је народ глуп???Боље би вам било да пустите људима ције је то посао да ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо О

25.07.2014 15:01

Ово је брука ста раде. А јос се и исмијавају јадном народу. Туга, цемер, јад. Близи се октобар.. Доле црвена бандо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

еко ко

25.07.2014 15:22

Они исмијавају 95 посто народа у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

25.07.2014 22:32

Прикупљати политичке поене на муци народа стварно је жалосно. На много ниске гране су пали Додикови полтрони. Новац који је прикупљен од народа на резне начине користе за политичку кампању. Свјесни су изгледа свога пада. Сат им полако откуцава, октобар се ближи.

ОДГОВОРИТЕ