Шта чека 'орлиће' у 3. колу ЕП?

Победа "орлића" са два и више голова разлике против Бугарске у 3. колу Групе Б на ЕП у Мађарској, сигурно води Србију у полуфинале и на Мундијал. Има још комбинација...

Фудбал 25.07.2014 | 13:29
Шта чека 'орлиће' у 3. колу ЕП?

Омладинска репрезентација Србије одиграла је две одличне утакмице на Европском првенству у Мађарској, али и даље стрепи, не само за пласман у полуфинале, већ и за одлазак на Светско првенство на Новом Зеланду, где са ЕУРА неће само последњепласирани тимови у обе групе.

"Орлићи" су надиграли Украјину, али нису победили (1:1). Изабраници селектора Вељка Пауновића могли су Немцима да нанесу катастрофу, али су освојили само бод (2:2).

Пред последње коло све је у рукама (ногама) младих српских фудбалера. Све осим пласмана на прво место. За то се питају Немци.

Дакле, "орлићи" могу да буду први, други, трећи или, не дај Боже, четврти у групи. О последње две опције нико у табору наше репрезентације не помишља. Била би то велика неправда!

Али зар их спорт, па конкретно и сам фудбал уназад годинама није режирао мали милион?

Утакмице против Украјине и Немачке су архивиране и сада је сва пажња усмерена на дуел са Бугарима. Наше источне комшије немају шансу да се нађу међу четири најбоља тима на Старом континенту, али још увек могу да визирају пасош за Мундијал на Новом Зеланду. И све ће учинити тај успех.

Дакле, пред нама је, у петак, још један преважан меч. Такмичарски! Без могућности "пуштања", опуштања итд. Пауновић и његови момци морају да победе, уколико то буде са два и више голова разлике места зебњи да можемо да останемо без полуфинала нема.

Има, ако буде 1:0, а Украјина и Немачка одиграју нерешено са четири и више голова у међусобном дуелу. У том случају пакујемо кофере и враћамо се кући, али се спремамо за Светско првенство, баш као и ако ми и Бугари одиграмо меч без победника.

Најгора варијанта и тотални крах може уследити у случају пораза. Онда следи повратак у Србију, а одлазак на Нови Зеланд остаје само сан још једне генерације.

Група Б, 3. коло:

Србија - Бугарска
Немачка - Украјина

ТАБЕЛА: 1. Немачка (5:2) 4, Украјина (2:1) 4, Србија (3:3) 2, Бугарска (0:4) 0.

Коментари / 0

Оставите коментар