Šta čeka 'orliće' u 3. kolu EP?

Pobeda "orlića" sa dva i više golova razlike protiv Bugarske u 3. kolu Grupe B na EP u Mađarskoj, sigurno vodi Srbiju u polufinale i na Mundijal. Ima još kombinacija...

Fudbal 25.07.2014 | 13:29
Šta čeka 'orliće' u 3. kolu EP?

Omladinska reprezentacija Srbije odigrala je dve odlične utakmice na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, ali i dalje strepi, ne samo za plasman u polufinale, već i za odlazak na Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, gde sa EURA neće samo poslednjeplasirani timovi u obe grupe.

"Orlići" su nadigrali Ukrajinu, ali nisu pobedili (1:1). Izabranici selektora Veljka Paunovića mogli su Nemcima da nanesu katastrofu, ali su osvojili samo bod (2:2).

Pred poslednje kolo sve je u rukama (nogama) mladih srpskih fudbalera. Sve osim plasmana na prvo mesto. Za to se pitaju Nemci.

Dakle, "orlići" mogu da budu prvi, drugi, treći ili, ne daj Bože, četvrti u grupi. O poslednje dve opcije niko u taboru naše reprezentacije ne pomišlja. Bila bi to velika nepravda!

Ali zar ih sport, pa konkretno i sam fudbal unazad godinama nije režirao mali milion?

Utakmice protiv Ukrajine i Nemačke su arhivirane i sada je sva pažnja usmerena na duel sa Bugarima. Naše istočne komšije nemaju šansu da se nađu među četiri najbolja tima na Starom kontinentu, ali još uvek mogu da viziraju pasoš za Mundijal na Novom Zelandu. I sve će učiniti taj uspeh.

Dakle, pred nama je, u petak, još jedan prevažan meč. Takmičarski! Bez mogućnosti "puštanja", opuštanja itd. Paunović i njegovi momci moraju da pobede, ukoliko to bude sa dva i više golova razlike mesta zebnji da možemo da ostanemo bez polufinala nema.

Ima, ako bude 1:0, a Ukrajina i Nemačka odigraju nerešeno sa četiri i više golova u međusobnom duelu. U tom slučaju pakujemo kofere i vraćamo se kući, ali se spremamo za Svetsko prvenstvo, baš kao i ako mi i Bugari odigramo meč bez pobednika.

Najgora varijanta i totalni krah može uslediti u slučaju poraza. Onda sledi povratak u Srbiju, a odlazak na Novi Zeland ostaje samo san još jedne generacije.

Grupa B, 3. kolo:

Srbija - Bugarska
Nemačka - Ukrajina

TABELA: 1. Nemačka (5:2) 4, Ukrajina (2:1) 4, Srbija (3:3) 2, Bugarska (0:4) 0.

Komentari / 0

Ostavite komentar