Политичка непца: Ко мрзи цвеклу, а ко је луд за ементалером?

Роналд Реган на столу у канцеларији је увијек имао здјелицу с бомбонама а то је објаснио овако: 'Пуно можете сазнати о нечијем карактеру ако узима само једну боју бомбона или ако хвата пуну шаку.'

Занимљивости 25.07.2014 | 11:56
Политичка непца: Ко мрзи цвеклу, а ко је луд за ементалером?

Ако краљица Елизабета ИИ долази на вечеру, на столу не смије бити ништа што долази из мора, а пред америчког предсједника Барака Обаму не треба ставити никакво поврће које је црвене боје јер га човјек напросто не може смислити.
О томе која је најдража храна, а која најмржа свјетским државницима, садашњима и бившима, познатима и богатима, причу је објавио Даилy Миррор.

КРАЉИЦА ЕЛИЗАБЕТА - Њено височанство мрзи на тањиру све што долази из мора, осим шкољки. Но, зато је велики љубитељ џемова – бијели хљеб, маслац и џем, то је њено најдраже јело.

БАРАК ОБАМА - Дајте америчком предсједнику хот дог и срећан је к’о мало дијете. Но, нећете се добро провести ако пред њега ставите цвеклу јер, предсједник, наиме не може смислити црвено поврће. Његова супруга, Мишел прекрижила је веиклу с листе намирница које смију у Бијелу кућу.

ЏОРЏ В. БУШ - Толико мрзи брокулу, да ју је такође забранио у Бијелој кући и Америчким ваздушним снагама. 'Мрзим брокулу још откад ме мајка тјерала да је једем кад сам био мали. Сада сам предсједник Сједињених Америчких Држава и не желим више јести брокулу!' казао је тада 68-годишњи републикански предсједник.

КИМ ЏОНГ-УН - Толико воли сир ементалер да је послао групу својих стручњака у француски градић Бесанкон како би студирали индустријску производњу и једног дана ементалер производили у Сјеверној Кореји. Није му сметала чињеница да је сир – холандски.

НИЦОЛАС САРКОЗи - Брие, цамемберт, роqуефорт... Познати француски сиреви који имају безброј обожаватеља. Но, бивши француски предсједник није један од њих. Ницолас Саркози избацио их је с менија у Елизејској палати.

ПАПА ФРАЊО - Поглавар католичке цркве воли једноставну храну, а прије него што је постао Папа, сам је припремао јела. И даље се држи традиционалне кухиње фрањеваца, а повремено се почасти 'багна цаудом', сељачким јелом направљеним од печене мркве, целера и артичока преливеним са бијелим луком и маслиновим уљем.

ПРИНЦ ЧАРЛС - Врло је избирљив, посебно кад је у питању доручак. Обавезно пије цијеђене сокове и једе свјеже воће. Но, принц Чарлс има занимљиву опсесију; на његовом столу нађе се бар шест врста меда.

ВЛАДИМИР ПУТИН - Руски предсједник боји се да би га неко желио отровати па има човјека којипроба храну. Његова је омиљена посластица сладолед од пистација.

САДАМ ХУСЕИН - Окрутни и омражени бивши ирачки диктатор био је слаб на рижине пахуљице. С друге стране, није подносио слатки Фроот Лоопс.

РОНАЛД РЕГАН - Још један бивши амерички предсједник толико је волио желе бомбоне да их је на његовој инаугурацији 1981. послужено чак 3,5 тоне. На столу у канцеларији је увијек имао здјелицу с бомбонама.

Коментари / 0

Оставите коментар