Лоцирана олупина алжирског авиона

Олупина алжирског авиона који је јуче на лету од Буркине Фасо за Алжир нестао са 116 путника и чланова посаде, пронађен је у Малију, близу границе са Буркином Фасом, рекао је један генерал у Уагадугуу, пошто је вест о лоцирању авиона потврдио и председник Малија.

Свијет 25.07.2014 | 08:53
 Лоцирана олупина алжирског авиона

"Пронашли смо алжирски авион. Олупина је лоцирана...50 километара северно од границе Буркине Фасо", у региону Госи, у Малију, прецизирао је генерал Гилберт Диендиере, пренео је АФП.

У међувремену, председник Малија Ибрахим Бубакар Кеита саопштио је да је олупина авиона уочена између северних градова Агелок и Кидал, преноси Ројтерс.

Један очевидац је раније испричао да је видео авион који пада у региону Госи, а генерал војске Буркине Фасо је казао да се ти извештаји узимају с озбиљношћу пошто се поклапају с радарским снимцима путање лета.

"Тамо ћемо појачати нашу потрагу", додао је генерал Диендиере.

Претходно је неколико француских и других западних медија, као и руска ТВ станица Раша тудеј, објавило да су два француска борбена авиона лоцирала олупину авиона у Малију.

У авиону на лету АХ5017 био је 51 француски држављанин, а француски министар спољних послова Лоран Фабијус рекао је да је "Мекдонел Даглас 83" нестао у време када је на подручју северног Малија била јака олуја.

Француски председник Франсоа Оланд је рекао у ТВ обраћању да је шпанска посада сигнализирала контроли лета да мења правац кретања авиона "због нарочито тешких временских услова".

У авиону је, поред француских држављана, било 24 држављана Буркине Фасо, осморо Либанаца, шест алжирских држављана, шесторо Шпанаца, петоро Канађана, четворо држављана Немачке и двоје из Луксембурга.

Мали, Алжир, Нигер и Француска координирају потрагу за олупином под окриљем француске војне мисије у Малију - Операције Сервал.

"Иако је авион био изнад Малија, налазио се у ваздушном простору којим управља контролни центар у Нигеру", рекао је Франс пресу један контролор лета из те земље.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мики

25.07.2014 07:47

Шта је са авионима? Да и ово не буде мистерија као она у марту, страшно јадан народ.

ОДГОВОРИТЕ