Пауза у суђењу генералу Младићу

У процесу против бившег команданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића од данас је отпочела једномјесечна пауза у раду Хашког трибунала.

Република Српска 24.07.2014 | 22:15
Пауза у суђењу генералу Младићу

На данашњем суђењу исказ је дао Зоран Ковачевић, командант једне од чета Братуначке бригаде Војске Републике Српске, који је свједочио и јуче.

Ковачевић је на крају унакрсног испитивања остао при исказу да, дан послије пада Сребренице, није видио никакво злостављање муслиманских цивила, нити одвајање мушкараца од жена и дјеце у Поточарима, пренијели су београдски медији.

Он је поновио је да је 12. јула 1995. године у Поточарима накратко срео генерала Младића, који му је дао налог да са јединицом продужи изван села, послије чега се са четом повукао у околну шуму.

Ковачевић је поновио да нико из Братуначке бригаде није учествовао у раздвајању породица и евакуацији муслиманских цивила, осим Момира Николића, који је пред Трибуналом признао кривицу и постао кључни свједок Тужилаштва.

Суђење генералу Младићу биће настављено 25. августа исказима свједока одбране.

Одбрана је до сада извела 31 од 300 најављених свједока.

На крају данашњег суђења предсједавајући судија Алфонс Орие упозорио је одбрану да је добар дио свједочења био "проблематичне релевантности и доказне вриједности".

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар