Pauza u suđenju generalu Mladiću

U procesu protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića od danas je otpočela jednomjesečna pauza u radu Haškog tribunala.

Republika Srpska 24.07.2014 | 22:15
Pauza u suđenju generalu Mladiću

Na današnjem suđenju iskaz je dao Zoran Kovačević, komandant jedne od četa Bratunačke brigade Vojske Republike Srpske, koji je svjedočio i juče.

Kovačević je na kraju unakrsnog ispitivanja ostao pri iskazu da, dan poslije pada Srebrenice, nije vidio nikakvo zlostavljanje muslimanskih civila, niti odvajanje muškaraca od žena i djece u Potočarima, prenijeli su beogradski mediji.

On je ponovio je da je 12. jula 1995. godine u Potočarima nakratko sreo generala Mladića, koji mu je dao nalog da sa jedinicom produži izvan sela, poslije čega se sa četom povukao u okolnu šumu.

Kovačević je ponovio da niko iz Bratunačke brigade nije učestvovao u razdvajanju porodica i evakuaciji muslimanskih civila, osim Momira Nikolića, koji je pred Tribunalom priznao krivicu i postao ključni svjedok Tužilaštva.

Suđenje generalu Mladiću biće nastavljeno 25. avgusta iskazima svjedoka odbrane.

Odbrana je do sada izvela 31 od 300 najavljenih svjedoka.

Na kraju današnjeg suđenja predsjedavajući sudija Alfons Orie upozorio je odbranu da je dobar dio svjedočenja bio "problematične relevantnosti i dokazne vrijednosti".

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar